Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Παράνομο κρίθηκε το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ κρατάνε πανό κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Οργισμένοι κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με εγκύκλιο χαρακτηρίζει παράνομο το προγραμματισμένο για αύριο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, θα συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου όποιοι κατέχουν εκλογικούς καταλόγους, καθώς, όπως επισημαίνεται, είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται αυτοί οι κατάλογοι σε άτυπα δημοψηφίσματα.  Η ΠΕΔ-ΚΜ, πάντως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σίμος Δανιηλίδης, είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα, στήνοντας τις κάλπες στα πεζοδρόμια έξω από τις αυλές των σχολείων.

«Όσες τρικλοποδιές κι αν μας βάλουν, το δημοψήφισμα θα το κάνουμε γιατί το θέλει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Το έχουμε αποφασίσει ομόφωνα όλοι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης. Η ΠΕΔ-ΚΜ, ως θεσμικός φορέας, έχει δικαίωμα από τον νόμο 3852 να διεξάγει δημοψηφίσματα.Δεν μπορεί κανείς να μας αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα, το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά. Καλούμε τους Θεσσαλονικείς ελεύθερα και αβίαστα να συμμετάσχουν. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τους εκλογικούς καταλόγους, έχουμε ως δήμοι τα δημοτολόγια και αυτά θα χρησιμοποιήσουμε», τόνισε ο κ.Δανιηλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι δήμαρχοι δεν φοβούνται συλλήψεις.

Για κατάπτυστη απόφαση Μιχελάκη έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε ότι ο υπουργός αντί να κάνει μία κίνηση καλής θέλησης για μία συμβιβαστική λύση, αποφάσισε να δυσκολέψει τα πράγματα. «Μήπως ο κ.Μιχελάκης φοβάται να ακούσει την άποψη του κόσμου για την ΕΥΑΘ», διερωτήθηκε ο κ.Μπουτάρης.



Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, απέστειλε σχετική εγκύκλιο στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, στην οποία χαρακτηρίζονται παράνομες οι κάλπες που είναι προγραμματισμένο να στηθούν αύριο έξω απο τα εκλογικά κέντρα της πόλης

Στην εγκύκλιο αναφέροντραι μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρα κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία. Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας». 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου