Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τιμή-στόχο €6,2 και σύσταση "Ουδέτερη" δίνουν UBS και BofA για τα ΕΛ.ΠΕ.

Τιμή-στόχο €6,2 και σύσταση "Ουδέτερη" δίνουν UBS και BofA για τα ΕΛ.ΠΕ.
Καλύτερα των αναμενόμενων εκτιμά η BofA ότι είναι τα αποτελέσματα α' τριμήνου των ΕΛΠΕ  τονίζοντας ωστόσο, ότι οι αντιξοότητες παραμένουν.

Η BofA υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την τιμή-στόχο στα €6,20 από τα €6,50, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση “Neutral” για την εταιρεία καθώς τα κέρδη EBITDA ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ και ο αντίκτυπος από το κλείσιμο των επιχειρήσεων στην Ελευσίνα ήταν μικρότερος από τον αναμενόμενο. Παράλληλα, η εγχώρια ζήτηση παραμένει σταθερή, γεγονός που ωφελεί τα ΕΛΠΕ.

Ωστόσο, όσον αφορά τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2014, η BofA εκτιμά ότι οι αντιξοότητες παραμένουν αφού οι προοπτικές για τον κλάδο των διυλιστηρίων στην Ευρώπη παραμένουν αρνητικές μεσοπρόθεσμα.



Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά ελαφρώς πιο αισιόδοξη η UBS η οποία επίσης δίνει τιμή-στόχο τα €6,25 με σύσταση “ουδέτερη” για τα ΕΛΠΕ εκτιμώντας ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα βελτιωθούν το β' τρίμηνο. Η UBS τονίζει ότι τα ΕΒΙTDA των €51 εκατ. που ανακοίνωσε η εταιρεία το α' τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες  των περισσότερων αναλυτών αλλά όχι και τις δικές της (€57 εκατ.), ενώ παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα σταμάτησαν, οι επιδόσεις βελτιώνονται και τα ΕΛΠΕ οδεύουν προς τον στόχο των €80 εκατ. και άνω για τα ΕBITDA το 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ θα διαμορφωθούν στα €105 εκατ. το 2014 και στα €213 εκατ. το 2015 ενώ η BofA προβλέπει ότι τα κέρδη τους θα ανέλθουν στα €29,6 εκατ. το φέτος και τα €171 εκατ. το 2015.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου