Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Societe Generale: Αναβαθμίζει τη σύσταση για τα ΕΛΠΕ από hold σε buy

Societe Generale: Αναβαθμίζει τη σύσταση για τα ΕΛΠΕ από hold σε buy
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή των ΕΛΠΕ από διακράτηση (hold) σε αγορά (buy) προχωρά η Societe Generale σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Απριλίου, δίνοντας τιμή στόχο στα 7,8 ευρώ.

Οι αναλυτές αναμένουν σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας που θα ευνοήσει τα ΕΛΠΕ. Την ίδια στιγμή θεωρούν ότι μετά από μία σημαντική διόρθωση της τιμής - κατά -17% σε απόλυτους όρους και -20% σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, από την αρχή του χρόνου- η μετοχή δείχνει ελκυστική. 

Οι τρέχουσες τιμές αντανακλούν ήδη τα αναμενόμενα αδύναμα κέρδη στο Q1 για τα Ελληνικά Πετρέλαια. Πράγματι, τα περιθώρια κέρδους στον κλάδο της διύλισης επιδεινώθηκαν κατά το α' τρίμηνο, σχολιάζουν οι αναλυτές, από τα ήδη χαμηλά επίπεδα του δ' τριμήνου του 2013, σχολιάζουν οι αναλυτές.


Για το λόγο αυτό αναμένουν ότι το α' τρίμηνο τα καθαρά EBIT να είναι αρνητικά, στα 25 εκατ. ευρώ, από τα χειρότερα τρίμηνα στην ιστορία του ομίλου.

Για το σύνολο του 2014 τα EBIT του ομίλου εκτιμώνται σε 221 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για 269 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Soc Gen επισημαίνουν ότι τα περιθώρια διύλισης έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από τις αρχές του Απριλίου και τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να επωφεληθούν πλήρως από την ανάκαμψη αυτή.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου