Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ No 20 ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ


Χωρίς να έχουν λήξει τα ακραία επεισόδια ρύπανσης της Μεγάλης Πέμπτης,  στις 1.20 μετά τα μεσάνυχτα (Μεγάλη Παρασκευή) οι σειρήνες του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ  καθώς και των οχημάτων της Πυροσβεστικής έσπειραν ανησυχία και τρόμο στους κατοίκους των συνοικιών της Ελευσίνας και της Μάνδρας.

Πυρκαγιά στην δεξαμενή Νο 20 σήμανε συναγερμό στο διυλιστήριο ενώ για μία περίπου ώρα αποκλείστηκε από την  κυκλοφορία η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του διυλιστηρίου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέονται  από τα ΕΛΠΕ η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό(!) ενώ η δεξαμενή είναι πλωτής οροφής και περιέχει κατάλοιπα πλοίων (slops). Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής διοχετεύτηκε στο διαδίκτυο η αγνώστου πατρότητας παρακάτω «είδηση» και αναπαράχτηκε εν ριπή οφθαλμού:

«Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στην πυροσβεστική καθώς οι υπεύθυνοι των Ελληνικών Πετρελαίωνενημέρωσαν για πυρκαγιά σε μια από τις δεξαμενές καυσίμων.

Η πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα. Αμέσως τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα κατάσβεσης ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με πέντε οχήματα.
Το σύστημα πυροπροστασίας ωστόσο φαίνεται πως ήταν αρκετό να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο και έτσι οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν χρειάστηκε να επέμβουν, παραμένουν όμως στο σημείο για προληπτικούς λόγους».


Η είδηση που δεν κατονομάζει το  διυλιστήριο της Ελευσίνας,  ούτε τον αριθμό και το περιεχόμενο της δεξαμενής, δεν είναι καταχωρημένη στα επίσημα Δελτία Τύπου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας η οποία πραγματοποιεί προανάκριση για το θέμα.  Τέλος, καμία ελεγκτική αρχή ούτε και η ίδια η εταιρεία εξέδωσαν ανακοίνωση. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι κατά τα άλλα λαλίστατες και ευρισκόμενες σε επικοινωνιακό stress Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας  τηρούν  σιγή ασυρμάτου για το θέμα.

ΠΗΓΗ:ecoeleusis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου