Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

OPEC: Προβλέπει σταδιακές αυξήσεις προσφοράς από Ιράκ, Ιράν, Λιβύη


Σταδιακές αυξήσεις προσφοράς από Ιράκ και Ιράν, ενώ η Λιβύη έχει την δυνατότητα αύξησης της παραγωγής κατά έως 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, προβλέπει ο γενικός γραμματέας Abdalla El-Badri.
Το πετρελαϊκό καρτέλ του OPEC, που προσφέρει το 40% του πετρελαίου στον πλανήτη, θα διευκολύνει την πρόσθετη παραγωγή από τα μέλη του Ιράκ, Ιράν και Λιβύη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Abdalla El-Badri, χωρίς να εξηγήσει το πώς θα γίνει αυτό, με τα υπάρχοντα ανώτατα όρια στην παραγωγή του καρτέλ.
Ο OPEC θα περιμένει μέχρι το 2015 για να συζητήσει τους στόχους παραγωγής με το Ιράκ, που σήμερα λειτουργεί εκτός του συστήματος ποσοστώσεων παραγωγής που ισχύει για καθένα από τα υπόλοιπα 11 μέλη του καρτέλ, δήλωσε ο κ. El-Badri.
Ο οργανισμός προβλέπει σταδιακές αυξήσεις προσφοράς από το Ιράκ και το Ιράν, ενώ η Λιβύη έχει την δυνατότητα αύξησης της παραγωγής κατά έως 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δήλωσε.
Η προοπτική αύξηση της προσφοράς πετρελαίου ασκεί πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού το τελευταίο διάστημα.
Σήμερα, το πετρέλαιο Brent πάντως ενισχύεται σε υψηλό εβδομάδος, καθώς φημολογείται ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή της προσφοράς από την Λιβύη.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου