Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πρωταθλήτρια στη μερική... υποαπασχόληση η Ελλάδα

Πρωταθλήτρια στη μερική... υποαπασχόληση η Ελλάδα
Περίπου 217.000 Ελληνες υποαπασχολούνταν σε σχέσεις μερικής απασχόλησης την χρονιά που πέρασε, όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat.
Πρωταθλήτρια στη μερική... υποαπασχόληση η Ελλάδα
Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα έφτασε πέρυσι το 8,3%, το οποίο είναι η όγδοη μικρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 28 χωρών μελών. Τα σκήπτρα στη μερική απασχόληση κρατούν οι Ολλανδοί με το εντυπωσιακό 50,7% και ακολουθούν οι Γερμανοί με 27,1% και οι Βρετανοί με 26,6%.
Οι Ελληνες αυτής της κατηγορίας εργασιακής σχέσης ωστόσο είναι αδιαμφισβήτοι πρωταθλητές στην υποαπασχόληση, καθώς 217.000 περίπου ή το 72% δηλώνει ότι και θέλει και είναι διαθέσιμο για περισσότερες ώρες εργασίας, χωρίς να μπορεί να τις βρει. Η «κρυμένη» ανεργία στην υποαπασχόληση φτάνει το 6% των απασχολούμενων, σύμφωνα με την Eurostat.
Για να γίνει σαφής η διαφορά, στην Ολλανδία οι υποαπασχολούμενοι στην μερική εργασία είναι μόλις 4,2%, ενώ στη Γερμανία 16,2%.
Στην Ευρωζώνη η μερική απασχόληση αποτελεί το 22,1% της αγοράς εργασίας και ακριβώς το ίδιο ποσοστό εντός αυτής δηλώνει υποαπασχολούμενο. Στο σύνολο των 28 χωρών μελών της ΕΕ τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 20,2% και 22,7%.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου