Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, όπως αποτυπώθηκε μετά την ψηφοφορία στις 26 & 27.3.14, ενέκρινε τη Συμφωνία για τη νέα τριετή ΕΣΣΕ. Το ΣΚΕΕΠ ως θεσμική παράταξη θα σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σταθεί κριτικά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Κατά αρχάς, θέλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους που αντιστάθηκαν σε όλο αυτό το άριστα σκηνοθετημένο φοβικό κλίμα που έστησαν από κοινού η Εργοδοσία και το Προεδρείο του Συνδικάτου μας, απαντώντας με  ένα ηχηρό ΟΧΙ στον σχεδιασμό που εξέλισσεται για την αποδόμηση της ΕΣΣΕ και των Οργανογραμμάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Θέλοντας άλλη μια φορά να ανατρέψουμε το πραγματικό αδιέξοδο που οδηγείται η κατάσταση στο χώρο μας, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τις καμπάνες συναγερμού, με την ελπίδα να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο που μας οδήγησαν με τις «λανθασμένες επιλογές τους» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν κεκτημένα κερδισμένα λιθαράκι - λιθαράκι με αγώνες χρόνων από τους εργαζόμενους.

Μας λυπεί το γεγονός πως φτάσαμε από το να αρνούνται οι εργαζόμενοι πριν επτά – οκτώ χρόνια περίπου αυξήσεις 6,5%, με αντάλλαγμα οι νέοι εργαζόμενοι να μπουν σε κατώτερα οικονομικά κλιμάκια και σήμερα να συναινούμε δουλικά σε ότι μας σερβίρουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Μας λυπεί το γεγονός ότι χρόνια τώρα η Εργοδοσία προσπαθούσε να συνδέσει το EBITDA με την ΕΣΣΕ και το Συνδικάτο ούτε καν το συζητούσε και σήμερα αυτό πλέον είναι γεγονός και μάλιστα με τη ψήφο των εργαζομένων.

Μας λυπεί το γεγονός ότι εντός τεσσάρων ετών η μισθοδοσία από 200 εκ. ευρώ έπεσε στα 130 εκ. ευρώ και εμείς ανεχόμαστε και επιβραβεύουμε με την ψήφο μας, συμβιβασμένους συνδικαλιστές που χαρακτηρίζουν την Συμφωνία ως την καλύτερη ΕΣΣΕ των τελευταίων ετών.

Μας λυπεί το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι η συνέχεια της Συμφωνίας είναι η περαιτέρω συρρίκνωση των Οργανογραμμάτων με την αποχώρηση 55 συναδέλφων όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Εταιρείας και με τη θετική ψήφο του Προέδρου του Σωματείου μας και εμείς οι εργαζόμενοι να σφυρίζουμε αδιάφορα.



Πράγματι συνάδελφοι, όλα αυτά που επαναλαμβάνουμε είναι σε εξέλιξη, τα αποτελέσματά τους θα τα νιώσουμε στο πετσί μας μιας και ο πάτος του βαρελιού δεν είναι ακόμα ορατός.

Μας λυπούν, σίγουρα όμως δεν μας απογοητεύουν.

Εμείς θα επισημαίνουμε, θα φωνάζουμε και θα παλεύουμε ώσπου οι εργαζόμενοι αλλάξουν σελίδα και απαιτήσουν να ξαναγίνουν τα ΕΛΠΕ φάρος ανάπτυξης και πρότυπο εργασιακών σχέσεων,  ώσπου οι εργαζόμενοι απαιτήσουν Συνδικάτο και όχι ενδιάμεσο γραφείο Προσωπικού, ώσπου οι εργαζόμενοι απαιτήσουν Συνδικάτο εργατών και όχι εργοδοτών.


Θα παλέψουμε για όλα αυτά και θα είμαστε παρόντες σε όλα αυτά.




ΣΚΕΕΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου