Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ- ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ


Συναδέλφισσες, -οι 

Με µεγάλη συµµετοχή (86,6%), κάτι που από µόνο του είναι ένα ισχυρό µήνυµα συσπείρωσης των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ, ολοκληρώθηκε η σηµαντικότερη διαδικασία για κάθε σωµατείο. Η έγκριση της νέας συµφωνίας για υπογραφή νέας ΕΣΣΕ για τα έτη 2014 – 2015- 2016. 
Σαν ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. θέλουµε να ευχαριστήσουµε όλους τους εργαζόµενους για τη συµµετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. 
Πιστεύουµε πως η απόφαση των εργαζοµένων να εγκρίνουν τη νέα ΕΣΣΕ µε µεγάλη πλειοψηφία, θα αποδειχθεί στη διάρκεια της τριετίας σοφή επιλογή. Εµείς δεν πανηγυρίζουµε, ούτε χαιρόµαστε. Γιατί έχουµε συνείδηση του κόστους που καλούµαστε να πληρώσουµε σαν εργαζόµενοι στα πλαίσια αυτής 
της συµφωνίας. Γνωρίζουµε όµως τη σηµασία της νέας ΕΣΣΕ όπως και του Εσωτερικού Κανονισµού, αλλά και την αξία όλων όσων αυτές οι δύο συµφωνίες κατοχυρώνουν. Και όλα αυτά σε αυτή τη δραµατική περίοδο των µνηµονίων και της χρεοκοπίας. Σαν ΕΝΙΑΙΑ -ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. έχουµε συνείδηση της κατάστασης και στην Εταιρεία και στη χώρα. Ξέρουµε ποιοι φταίνε, έχουµε άποψη και για το πως µπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγµατα για να µην διαλυθούν εντελώς, ηπαραγωγική βάση της χώρας και η ελληνική κοινωνία και την έχουµε εκφράσει πολλές φορές. 
Πιστεύουµε επίσης πως η νέα µας σύµβαση θα είναι σηµείο αναφοράς για φίλους και εχθρούς. Για τους εργαζόµενους θα είναι ζωντανό παράδειγµα πως υπάρχουν ακόµα συµβάσεις που στέκονται όρθιες, µε τον αγώνα και την συσπείρωση των συναδέλφων µας, αντικρούοντας τον παραλογισµό της 
διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που επιβλήθηκε σαν «λύση» για να… «βγούµε από την κρίση»!!! Αλλά και για τους κυβερνώντες και τους κάθε λογής εργοδοτικούς και µνηµονιακούςκονδυλοφόρους, η σύµβασή µας θα συνεχίσει να είναι αγκάθι στο µάτι τους, γιατί αµφισβητεί τις «θεωρίες» και τα 
σχέδιά τους. 
Συναδέλφισσες, -οι 
Τις µέρες αυτές γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά. ∆υστυχώς, κάποιοι συνάδελφοι και παραταξιακές ηγεσίες δεν απέφυγαν τα ίδια λάθη που έκαναν και το 2011. Στην ανάγκη τους να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, παραποίησαν γεγονότα, ανακάτεψαν αλήθειες µε ψέµατα και υπερβολές, πολεµώντας τη νέα ΕΣΣΕ εκ του ασφαλούς, γιατί από τη µία την κατηγορούσαν αλλά από την άλλη δεν ήθελαν καθολική ψηφοφορία!!! ∆ηλαδή να εγκριθεί στα σίγουρα, έχοντας δεδοµένο ότι η πλειοψηφία του Γενικού Συµβουλίου είναι υπέρ του Προεδρείου !!! Τι υποκρισία!!! 
Οι εργαζόµενοι όµως στο σύνολό τους, έχουν και γνώση της συγκυρίας και κριτήριο. Έτσι δεν ακολούθησαν τυχοδιωκτικές, αλλοπρόσαλλες φωνές και προτάσεις. Στήριξαν µε την ψήφο τους και µε µεγάλη πλειοψηφία τη νέα συµφωνία για ΕΣΣΕ και πιστεύουµε πως θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν καιστη διάρκεια της τριετίας. 
Γιατί, όπως έχουµε ξαναπεί, η σύµβασή µας θα δεχθεί επιθέσεις από πολλές πλευρές και θα σταθεί όρθια κατοχυρώνοντας τους µισθούς και τις ζωές µας, µόνο αν συνεχίζουµε να την υπερασπιζόµαστε 
συσπειρωµένοι και αποφασισµένοι, όπως ήµασταν και την προηγούµενη τριετία. 
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάµε ποτέ πως τα µεγάλα ζητήµατα που ταλανίζουν τη χώρα, καθορίζουν και τη δική µας ζωή. Γι΄ αυτό και πρέπει σαν εργαζόµενοι των ΕΛΠΕ, να αγωνιζόµαστε µαζί µε όλους τους εργαζόµενους της χώρας για να διώξουµε µνηµόνια και τρόικες και να βγει η χώρα και ο ελληνικός λαός από την καταστροφική πορεία που µας έβαλαν άβουλες και δουλικές κυβερνήσεις. Αν δεν τους σταµατήσουµε, κανένας εργαζόµενος σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν θα γλυτώσει. 
Γι΄ αυτούς τους λόγους σας καλούµε να συµµετέχετε στις 9 Απρίλη στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να τους σταµατήσουµε πριν τα ισοπεδώσουν και τα ξεπουλήσουν όλα. 

ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου