Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων το αργό μετά τα αποθέματα-ρεκόρ


Πτωτικά κινήθηκαν τα συμβόλαια πετρελαίου την Τετάρτη, με τις τιμές να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων, στον απόηχο των στοιχείων για τα αποθέματα των ΗΠΑ που αναρριχήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα.

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 31 σεντς ή 0,3% στα 101,44 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Απριλίου.

ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό τα αποθέματα αργού 

Σε ιστορικό υψηλό "αναρριχήθηκαν" τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 18 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ως αντίδραση, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιουνίου βρέθηκε να υποχωρεί σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Αυτή την ώρα υποχωρεί 2,13% στα 101,69 δολάρια. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια στα 397,7 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να αναμένουν αύξηση κατά 2,4 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν κατά 274.000 βαρέλια στα 210 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 597.000 βαρέλια στα 112,5 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 300.000 βαρέλια. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων ενισχύθηκε κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 88,%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου