Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι Γερμανοί δουλεύουν λιγότερο


Σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε το Bloomberg, οι Έλληνες λογίζονται στους πιο εργατικούς λαούς στον κόσμο αφού, εκτός των άλλων, απολαμβάνει λιγότερες διακοπές από τις «αναπτυγμένες» οικονομίες όπως η Γερμανο-Αυστρία και η Γαλλία. Την ίδια ώρα, η χώρα μας «κοντράρεται» με τους πλέον εργασιομανείς Σκανδιναβούς.

Το Bloomberg έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα που αποτυπώνει τις ημέρες που λείπουν επί πληρωμή και ετησίως οι εργαζόμενοι από τη δουλειά τους. Πρώτη στη λίστα είναι η Αυστρία στην οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να λείψουν 35 μέρες από τη δουλειά τους, εκ των οποίων οι 22 αφορούν άδεια και οι 13 είναι αργίες. Όπως φαίνεται, οι «τεμπέληδες» της Γερμανίας κάθονται 34 ημέρες το χρόνο ενώ οι «αναπτυγμένοι» Γάλλοι κάθονται σταυροπόδι 31 ημέρες το χρόνο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση της εν λόγω λίστας με 26 πληρωμένες ημέρες απουσίας από τη δουλειά εκ των οποίων οι 6 είναι αργίες. Άξιο υπογράμμισης είναι το γεγονός πως οι Σκανδιναβοί, γνωστοί για την εργατικότητά τους, κάθονται μόλις μία ημέρα λιγότερη (25).

Τελευταίοι στη λίστα είναι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ αφού δεν έχουν εξασφαλισμένη καμία ημέρα άδειας και όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου-εργοδότη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου