Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Λιβύη: Τερματίζεται ο αποκλεισμός τερματικών σταθμών φόρτωσης πετρελαίου


Ομάδα ανταρτών στην ανατολική Λιβύη θα συμφωνήσει με την κεντρική στον τερματισμό του αποκλεισμού των λιμανιών και τερματικών σταθμών φόρτωσης πετρελαίου, εντός των επομένων ολίγων ημερών, ανέφερε ένας εκ των ηγετών των ανταρτών στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Το θέμα των λιμανιών και της φόρτωσης πετρελαίου θα λυθεί εντός των ημερών » δήλωσε ο Αμπ- Ράμπο αλ-Μπαράσι αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός των ανταρτών.
Μια κυβερνητική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη βάση των ανταρτών στην ανατολική Λιβύη τις επόμενες δύο ημέρες για διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανταρτών. Νωρίτερα ο Ιμπραχίμ Γιαντράν που είναι ανώτερος στην ιεραρχία από τον αλ- Μπαράσι μιλώντας σε επαναστατικό τηλεοπτικό δίκτυο είπε ότι η μάδα του έχει συμφωνήσει να τερματίσει τη σύγκρουση ανοίγοντας το διάλογο «με όλους τους Λίβυους » χωρίς όμως να δώσει ημερομηνία τερματισμού του αποκλεισμού των λιμανιών ή άλλες λεπτομέρειες.
Η συγκεκριμένη ομάδα επαναστατών πήρε υπό τον έλεγχό της τρία λιμάνια στα ανατολικά της Λιβύης το περασμένο έτος για να πιέσει την κεντρική κυβέρνηση να τους παρασχεθεί μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και για να αποκτήσουν μεγαλύτερο οικονομικό μερίδιο από τα έσοδα του πετρελαίου.
Ο έλεγχος των τερματικών σταθμών φόρτωσης πετρελαίου από τους αντάρτες έχει στερήσει από την κυβέρνηση τη Λιβύης κρατικά έσοδα ζωτικής σημασίας και προσέθεσε νέες συγκρούσεις στην σπαρασσόμενη εδώ και τρία χρόνια από βία χώρα της Βόρειας Αφρικής.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου