Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Groupama Φοίνιξ: Στα 17,7 εκ. τα φετινά κέρδη

Groupama Φοίνιξ: Στα 17,7 εκ. τα φετινά κέρδη-Δηλώσεις CEO για 2014 & ΑΤΕ ασφαλιστική
Την ικανοποίησή του για την οικονομική πορεία της Groupama Φοίνιξ το 2013 εξέφρασε ο CEO της Ασφαλιστικής κ. Mπ. Βουαρέ στα πλαίσια σημερινής συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σε δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον κ. Βουαρέ τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 17,7 εκατ. ευρώ και έχει δημιουργηθεί στην εταιρία μια ισχυρή αποδοτικότητα επί σειρά ετών και μια καλή βάση για τα επόμενα χρόνια.

Η κερδοφορία αυτή δεν οφείλεται σε έκτακτα γεγονότα αλλά στη λειτουργική δραστηριότητα της εταιρίας. Ή άνοδος του ποσοστού φερεγγυότητας στο 259% κατατάσσει την εταιρία μεταξύ των ασφαλιστικών με τον υψηλότερο δείκτη, σύμφωνα με τον CEO.

Η παραγωγή είχε πορεία καλύτερη από αυτή της αγοράς και σε συγκεκριμένους τομείς ανέβηκε σημαντικά (πχ ομαδικά προγράμματα υγείας στο +21%). Θετική πορεία υπήρξε και στον κλάδο του αυτοκινήτου ως προw τον όγκο των οχημάτων (αύξηση στα 152.000 οχήματα), πράγμα που δεν φάνηκε στο ύψος της παραγωγής λόγω των μειωμένων τιμολογίων.

Στόχος για το 2014 παραμένει η υψηλή αποδοτικότητα με αποτέλεσμα όμως λίγο χαμηλότερο του 2013 γιατί οι πελάτες πρέπει να επωφεληθούν από τα πολύ θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βουαρέ η ανάπτυξη θα προέλθει από όλους τους γενικούς κλάδους με έμφαση στις ασφαλίσεις οχημάτων, ενώ απώτερος στόχος των επομένων 2-3 ετών είναι να καταστεί η εταιρία ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της εγχώριας αγοράς.

Ισχυρή παρουσία θα επιδιωχθεί στον κλάδο πυρός και στα προϊόντα ζωής όπου θα διευρυνθεί το προσφερόμενο φάσμα των προϊόντων.

Προτεραιότητα επίσης θα υπάρξει και στα επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου που πέρυσι σημείωσαν αύξηση τζίρου κατά 121%.

Τέλος ο CEO της εταιρίας απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr διευκρίνισε πως σε αυτή την φάση τουλάχιστον η εταιρία δεν προτίθεται να δηλώσει πρόθεση εξαγοράς για την ΑΤΕ Ασφαλιστική

ΠΗΓΗ:.euro2day.gr


Συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις Δεκεμβρίου 2013


ΠΗΓΗ:groupama-phoenix.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου