Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Διαθεσιμότητες στην Χαλυβουργική Α.Ε. στο σύνολο του εργατικού δυναμικού.


ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής   Κο Μανιάτη Ιωάννη

Θέμα: Διαθεσιμότητες στην Χαλυβουργική Α.Ε. στο σύνολο του εργατικού  δυναμικού.

Κύριε Υπουργέ,

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής θέλει να σας ενημερώσει μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στον Χαλυβουργικό κλάδο του Θριασίου Πεδίου, και συγκεκριμένα στην βιομηχανία Χαλυβουργική Α.Ε., ιδιοκτητών Αγγελόπουλοι.

Η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο σύνολο του εργατικού δυναμικού της παραγωγής.

Δηλαδή στα 200 άτομα από τα 263 από τις 17/2/2014 έως τις 31/3/2014.

Μάλιστα, παραβιάζοντας και τη Συλλογική σύμβαση Εργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ εργοδοσίας και επιχειρηματικού σωματείου.

Μια Σύμβαση η οποία προέβλεπε μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων με συμφωνία που προβλεπόταν μέσα στη σύμβαση να μην χρησιμοποιήσει ο εργοδότης κανένα αντεργατικό μέτρο εις βάρος των εργαζομένων.

Και όλα αυτά αφού είχαν πραγματοποιηθεί 148 εθελούσιες έξοδοι συναδέλφων μας, με την πίεση και την απειλή της απόλυσης.

Δυστυχώς οι ιθύνοντες της Χαλυβουργικής χρησιμοποιούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους για να πιέσουν την κυβέρνηση για την επίλυση του σοβαρού θέματος, που αφορά το κόστος της ενέργειας.

Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή, και καλούμε το υπουργείο σας και την κυβέρνηση στο σύνολό της να παρέμβει και να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους.

Θεωρούμε πλέον  ότι το θέμα είναι άκρως πολιτικό και μόνο με πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να λυθεί.

Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες προτού διαρραγεί και καταρρεύσει ο κοινωνικός και εργασιακός ιστός, με την μέθοδο του ντόμινο, ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου.  

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου