Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δίνει αυξήσεις 10% στους χαμηλόμισθους


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι από τις πρώτες μεγάλες βιομηχανίες της χώρας που ολοκληρώνει αυτές τις μέρες τη νέα διμερή σύμβαση για την τρέχουσα διετία 2014-2015 προσφέροντας αυξήσεις έως και 10% στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Στόχος της διοίκησης με τα σωματεία των εργαζομένων είναι να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι με το ποσό των 50 ευρώ στους μισθούς τους αυτή τη διετία, με αποτέλεσμα να ανέρχεται ο χαμηλότερος μισθός στα 1.100 ευρώ.

Οι συζητήσεις για τη νέα σύμβαση θα ρίξει το βάρος στην αναπροσαρμογή των αμοιβών για τους χαμηλόμισθους οι οποίοι θα διατηρήσουν και τα προνόμια που προκύπουν από διάφορα επιδόματα.

Να σημειώσουμε ότι σε σύνολο 1.050 εργαζομένων οι 315 περίπου είναι οι χαμηλόμισθοι. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που και το 2013 κατέκτησε την πρώτη θέση στον κλάδο της ζυθοποιίας στην εγχώρια αγορά, αναμένεται στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τη θετική επίπτωση στις πωλήσεις της από την αύξηση του τουρισμού, ενώ οι αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στο συνολικό κύκλο εργασιών, ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν και οι εξαγωγές.

Ειδικότερα φέτος η εταιρεία επενδύει σημαντικά και στο μήνα του Μουντιάλ της Βραζιλίας που θα είναι όλος ο Ιούνιος.

 ΠΗΓΗ:businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου