Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Τι ψάχνουν οι Ινδοί της Oil and Natural Gas Corporation στην Αθήνα;


Με τις ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες Motor Oil, Kavala Oil και ΕΛΠΕ αλλά και τους επικεφαλής των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ συναντήθηκαν ανώτατα Διοικητικά Στελέχη του ινδικού πετρελαϊκού κολοσσού Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC), που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των επαφών τους έδειξαν ενδιαφέρον για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα και εξορύξεις πετρελαίου.

Το απόγευμα, η αντιπροσωπεία του Ινδικού πετρελαϊκού κολοσσού, συναντήθηκε και με τον ΥΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Η ONGC, αποτελεί την κρατική εταιρεία της Ινδίας -το κράτος ελέγχει το 69% του μετοχικού της κεφαλαίου- για τους τομείς της εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και παράγει το 69% της χώρας σε αργό πετρέλαιο και το 62% σε φυσικό αέριο. Παράγει πάνω από 1,24 εκατ.  βαρέλια την ημέρα και σωρευτικά μετρά 851 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (MMT) αργού πετρελαίου και 532 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (BCM) φυσικού αερίου, από 111 πεδία, κατέχοντας το 0,8% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Απασχολεί 32.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, είναι η 2η μεγαλύτερη βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρεία του ινδικού Χρηματιστηρίου και κατατάχθηκε 22η ανάμεσα στις Κορυφαίες 250 Διεθνείς Ενεργειακές Εταιρείες της λίστας των Platts.

Είναι η μοναδική εταιρεία ενέργειας που βρίσκεται στη λίστα του Fortune με τις “Πιο Θαυμαστές εταιρείες του 2012″ στην κατηγορία “Εξόρυξη και παραγωγή αργού πετρελαίου”.
Παράλληλα κατατάσσεται 171η στη λίστα Forbes Global 2000 με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου για το 2012 με βάση τις πωλήσεις (26,3 δισ. δολ. ), τα κέρδη (5 δισ. ), τα περιουσιακά στοιχεία (51 δισ. δολ. ) και την κεφαλαιοποίηση (46,6 δισ. δολ. ) .

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ



Αντιπροσωπεία ανώτατων διοικητικών στελεχών του ινδικού πετρελαϊκού κολοσσού Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Invest in Greece προκειμένου να συζητηθούν επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε δραστηριότητες στον ενεργειακό τομέα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ραντεβού των στελεχών του ινδικού κολοσσού με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, εισηγμένων και μη, που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Σε κυβερνητικό επίπεδο, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με τον αρμόδιο για τις ξένες επενδύσεις υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, ωστόσο ο ανεπίσημος χαρακτήρας της επίσκεψης δεν περιλαμβάνει δηλώσεις ή ανακοινώσεις.

Οι συναντήσεις των διοικητικών στελεχών της ONGC πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που καταγράφονται ταχύτατες εξελίξεις αναφορικά με την χάραξη των ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου υπό τις “ευλογίες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ καταγράφεται παράλληλα τεράστιο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των ερευνών της νορβηγικής PGS σε Ιόνιο και Κρήτη , όπως παρουσιάστηκαν τους προηγούμενους μήνες σε διεθνή συνέδρια.

ΠΗΓΗ:bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου