Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ξεπέρασε τα 97 δολάρια η τιμή του αργού

Πετρελαιοπηγή
Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, ξεπερνώντας τα 97 δολάρια το βαρέλι καθώς η τιμή του φυσικού αερίου κινήθηκε ανοδικά για τρίτη συνεχή ημέρα και το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε ράλι.

H προσοχή των traders στράφηκε στα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν την πρώτη άνοδο σε διάστημα οκτώ εβδομάδων, αλλά και πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των διυλισμένων αποθεμάτων.

Η τιμή του αργού βρήκε επίσης στήριξη από την σημαντική πτώση του αμερικανικού δολαρίου.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 59 σεντς ή 0,6% στα 97,32 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού 

Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 351,1 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια στα 235,3 εκατ. βαρέλια που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2011, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια στα 120,7 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,8 εκατ. βαρέλια. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 86,5%, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου