Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Μετά το ξεκαθάρισμα της διαμάχης με τα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία είπαν το μεγάλο "Ναι" στην αλλαγή της σύμβασης, όλα είναι έτοιμα για την επόμενη φόρτωση πετρελαίου. Οι δεξαμενές αυτή τη φορά περιέχουν πετρέλαιο κι από το νέο κοίτασμα της τελευταίας επιτυχημένης γεώτρησης PB-34 που δόθηκε στην παραγωγή τον περασμένο Νοέμβριο.

Η φόρτωση θα ξεκινήσει (καιρού επιτρέποντος) αύριο Σάββατο με το ελληνικής σημαίας πλοίο MINERVA ANTONIA να έχει αράξει εδώ και δυο ημέρες στα ανοιχτά του κόλπου Περιγιαλίου. Το πετρέλαιο μετά τη φόρτωση θα οδηγηθεί στα διυλιστήρια της BP, ξεκινώντας ουσιαστικά κι επίσημα την εξαετή συμφωνία με την Energean Oil & Gas. Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες δυο φορτώσεις είχαν πραγματοποιηθεί πάλι με αγοραστή τη BP, υπό την έγκριση όμως των ΕΛ.ΠΕ.



Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από το 1999 που υπογράφηκε η σύμβαση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, υπάρχει πρόβλεψη υποχρεωτικής απορρόφησης της παραγωγής του Πρίνου από τα ΕΛΠΕ. Ο όρος αυτός προστέθηκε τότε για να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του Πρίνου και συνεπώς των θέσεων εργασίας, μετά την αποχώρηση της καναδικής εταιρείας Denison, αφού οι τιμές του πετρελαίου είχαν κατρακυλήσει κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι. Πλέον το μοναδικό ελληνικό πετρέλαιο μπορεί να απορροφηθεί από οποιαδήποτε εταιρία διεθνώς, καθιστώντας την Ελλάδα και πάλι πετρελαιοεξαγωγική χώρα. 

ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου