Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τέρμα στην ανωνυμία στο Youtube


Σύμφωνα με τη Google, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των υβριστικών, αλλά και των απειλητικών -σε κάποιες περιπτώσεις- μηνυμάτων που παρατηρείται πολλές φορές στο YouTube, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην ανωνυμία.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται πλέον το ...
πραγματικό όνομα του χρήστη για να αναρτήσει κάποιο σχόλιο, ενώ το κοινωνικό δίκτυο της Google θα ενσωματώνει παράλληλες λειτουργίες με την δημοφιλή υπηρεσία.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάθε σχόλιο που θα κάνει ο χρήστης στο YouTube, αυτό θα εμφανίζεται και στο προφίλ του στο Google Plus.

Η Google μέσω της υπηρεσίας google + προσπαθεί να αποκτήσει ένα μερίδιο από την αγορά των social media που τώρα την μερίδα του λέοντος διατηρεί το facebook. Ποιος όμως θα μπορούσε να την κατηγορήσει όταν και το facebook μέσω του graph search προσπαθεί να μπει στα χωράφια της google λαμβάνοντας και αυτή ένα μερίδιο από την πάλι μερίδα του λέοντος που διατηρεί η google στις αναζητήσεις. 

Προσπάθειες σε αυτό το κομμάτι έχει κάνει και η μηχανή αναζήτησης bing της microsoft που έχει αποσπάσει μόνο ένα μικρό σχετικά μερίδιο στις ΗΠΑ αλλά ασήμαντο σε Ευρώπη και αλλού.

Δεδομένου ότι η βιομηχανία που ασχολείται με την προώθηση των ιστοσελίδων στα social media και στις μηχανές αναζήτησης είναι μια τεράστια αλλά και συνεχώς διογκούμενη αγορά ο αγώνας είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης και τα στοιχήματα θα δίνουν και θα παίρνουν.

Σε ποιον θα στοιχηματίζαμε εμείς; Μάλλον στην google παρότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη βεβαιότητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό πεδίο όπως είναι αυτό της πληροφορικής και του διαδικτύου 

ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου