Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Είμαστε άνθρωποι!!! Είμαστε εργαζόμενοι!!! Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να γίνουμε αριθμοί στους νεοφιλελεύθερους απάνθρωπους υπολογισμούς τους, για περισσότερο κέρδος. Όλοι στην Γενική Απεργία στις 16 Ιουλίου 2013.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, ο Κυβερνητικός Συνασπισμός συνεχίζει ακάθεκτος το υποκινούμενο έργο των Νεοφιλελεύθερων ηγετών της Ευρώπης, απέναντι στους εργαζόμενους – τους συνταξιούχους – τους νέους, απέναντι σε όλους τους πολίτες της πατρίδας μας.

Έρχεται τώρα με νέα, άλλα κόλπα, και μετονομάζει το καινούργιο Μνημόνιο της υποταγής, της φτώχιας και της εξαθλίωσης ως Πολυνομοσχέδιο.   Έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει την Ελληνική κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από αυτό που λέει ο σοφός λαός μας «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» .

Προσπαθεί μα το τρικ της αλλαγής της ονομασίας από Μνημόνιο σε Πολυνομοσχέδιο, να εξαγνιστεί από τις ευθύνες ενός ακόμα Μνημονιακού Κυβερνητικού Συνασπισμού.  

Από την άλλη με το τέχνασμα αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει μία ομιχλώδη κατάσταση, ώστε να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και να περάσει πιο εύκολα ο σχεδιασμός για υλοποίηση και ψήφιση του Μνημονίου – Πολυνομοσχεδίου όσο γίνεται πιο αναίμακτα.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, ο σχεδιασμός τους είναι προμελετημένος.   Έρχεται από πολύ μακριά και θέλει να πάει ακόμα πιο μακριά με την συνέχιση της διάλυσης όλων των εργασιακών ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Έχουν την εντύπωση ότι με το να χρησιμοποιούν βία και αυταρχισμό, με το να νομοθετούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κατ’ επείγον και με το να οδηγούν σε μεγαλύτερη και εξαθλιωτική οικονομική περιθωριοποίηση όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες της εργατικής τάξης, πιστεύουν λοιπόν ότι θα μας κάμψουν τις αντοχές.

Πιστεύουν ότι θα μας αναγκάσουν να τερματίσουμε τους αγώνες μας, ότι θα υποστείλουμε την σημαία της αντίστασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Είναι γελασμένοι !!!!!!!    Θα πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά τα τροϊκανά και κυβερνητικά συνεταιράκια, ότι οι αντοχές μας  για να συνεχίσουμε τον μαραθώνιο αγώνα μας για την Ανατροπή των Μνημονιακών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι αστείρευτες, είναι ανυπέρβλητες.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο ενωτικά.   Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ένα στόχο: την ανατροπή των κυβερνητικών δυσβάσταχτων αναποτελεσματικών νομοθετικών παρεμβάσεων στα εργασιακά, στις απολύσεις, στην ανεργία, στο νέο φορολογικό, στα χαράτσια, στα λουκέτα.

Στην καταστρατήγηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην ελευθερία της έκφρασης για διεκδικήσεις.   Στην βία και στον αυταρχισμό που προσπαθεί να στερήσει αναφαίρετα ουσιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Είμαστε άνθρωποι!!!   Είμαστε εργαζόμενοι και δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να γίνουμε αριθμοί στους νεοφιλελεύθερους απάνθρωπους υπολογισμούς τους, για περισσότερο κέρδος.

Έτσι λοιπόν δίνουμε δύναμη στην δύναμη για να ανατρέψουμε αυτές τις βάρβαρες εξαντλητικές πολιτικές, που προβλέπει το καινούργιο Μνημόνιο-Πολυνομοσχέδιο.

Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕτην Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 και στο συλλαλητήριο στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στις 10:30.
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου