Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

Συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες έλαβε χώρα ένα πολύ ύποπτο και ανησυχητικό περιστατικό, όταν συνάδελφος μας από την εγκατάσταση του Ασπροπύργου δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων μετά την αποχώρηση του από τη δουλειά.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου (κατάγματα, κακώσεις, μώλωπες), ο οποίος ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης.  Όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα, το περιστατικό δεν είχε κίνητρο τη ληστεία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με προσπάθεια εκφοβισμού.

Το συμβάν αυτό είναι ενδεικτικό των συνθηκών που τείνουν να επικρατήσουν στην ελληνική κοινωνία, απόρροια και αυτό της επιδεινούμενης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Εκβιασμοί, απειλές, επιθέσεις, τραμπουκισμοί – ακόμη και για ένα κομμάτι ψωμί.

Ιδιαίτερα στο χώρο των πετρελαιοειδών τα τελευταία χρόνια καταμετρούμε έναν ανησυχητικά αυξανόμενο αριθμό περιστατικών (ένοπλες ληστείες σε εγκαταστάσεις, απειλές, εκβιασμοί κλπ).

Προειδοποιούμε τους εντολείς τέτοιων ενεργειών ότι αυτές οι κινήσεις δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν.  Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, αλλά θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα όμως, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υπεύθυνους και πρωτίστως στη Διοίκηση του Ομίλου: η ασφάλεια των εργαζομένων και η ανθρώπινη ζωή γενικότερα δεν αποτελεί αναλώσιμο είδος.  Δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα των συνεπειών που προκαλούν επιχειρηματικές αποφάσεις κα συγκρουόμενα συμφέροντα.

Επειδή το Σωματείο δεν θεωρεί το περιστατικό μεμονωμένο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να αναλάβουν έγκαιρα τις ευθύνες τους.

Εκφράζουμε την θερμή συμπαράσταση μας στον συνάδελφο εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην ΕΚΟ και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου