Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

EIKONEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ 5 νεκροί, 80 αγνοούμενοι στον Καναδά (vid)


Το απόλυτο κακό βρήκε την  Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά όπου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε καύσιμα και εύφλεκτα υλικά εκτροχιάστηκε και εξερράγη μέσα στην πόλη. Οι αρχές κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και ογδόντα αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ενα μεγάλο κομμάτι της πόλης θυμίζει σκηνικό πολέμου, καθώς υπολογίζεται πως περισσότερα από τριάντα κτίρια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, ενώ παραπάνω από 1.000 Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από την Λακ Μεγκαντίκ του Κεμπέκ στον Καναδά όπου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε καύσιμα και εύφλεκτα υλικά εκτροχιάστηκε και εξερράγη μέσα στην πόλη. Οι αρχές κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και ογδόντα αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ενα μεγάλο κομμάτι της πόλης θυμίζει σκηνικό πολέμου, καθώς υπολογίζεται πως περισσότερα από τριάντα κτίρια έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, ενώ παραπάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους τη στιγμή που οι φλόγες ακόμη καίνε.

Οι ομάδες διάσωσης άρχισαν, από το πρωί της Κυριακής, να μπαίνουν με προσοχή στα συντρίμμια, όπου ανακάλυψαν τρία πτώματα μέχρι στιγμής και εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.

«Υπάρχουν ακόμα βαγόνια που είναι υπό πίεση. Δεν είμαστε βέβαιοι διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε κοντά, έτσι εργαζόμαστε υποθέτοντας ότι περιέχουν φορτίο υπό πίεση και θα μπορούσαν να εκραγούν. Γι' αυτό η πρόοδος είναι αργή και δύσκολη» δήλωσε ο Ντένις Λοζόν, ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Το σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα της πόλης των 6.000 κατοίκων, καθώς, εκτός από σπίτια υπήρχαν αρκετά εστιατόρια και καφετέριες.

Υπολογίζεται ότι τη στιγμή που η ακυβέρνητη αμαξοστοιχία περνούσε από το σημείο υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι, ενώ τα καναδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και γνωστούς χωρίς επιτυχία.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν στο θανατηφόρο δυστύχημα, ενώ, οι αρχές αναφέρουν ότι και τα 73 βαγόνια του τρένου άρχισαν να εκρήγνυνται διαδοχικά. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως η αμαξοστοιχία, που ήταν παρκαρισμένη για αλλαγή βάρδιας σε κάποιο ψηλό σημείο, κύλησε και βρέθηκε ανεξέλεγκτη μέσα στην πόλη.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία πυροσβέστη ο οποίος ανέφερε πως σε ένα μπαρ που βρισκόταν στο σημείο της έκρηξης υπολογίζεται ότι υπήρχαν πενήντα άτομα, ενώ, αυτή τη στιγμή δεν έχει απομείνει τίποτα από το κτίριο.

Ενας ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής, ο Γιανίκ Γκαν, περιγράφει τις δραματικές στιγμές στο Radio – Canada «Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω» είπε ο Γκαν. «Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Έκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε».

Από την πλευρά της η δήμαρχος της πόλης, Κολέτ Ρόι – Λαρός ανέφερε δακρυσμένη στη συνέντευξη Τύπου «Οταν βλέπεις το κέντρο της πόλης σου σχεδόν κατεστραμμένο, διερωτάσαι πώς θα το ξεπεράσεις αυτό»

«Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται» ανεξέλεγκτο, είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc .

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφεν Χάρπερ, μέσω Twitter εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός και ανέφερε «οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε σε εκείνους που έχουν επηρεαστεί από το τραγικό γεγονός 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου