Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Έμφαση στη μεγιστοποίηση της παραγωγής από τη Motor Oil


Στο στόχο της μεγιστοποίησης της παραγωγής επικεντρώθηκε ο όμιλος της Motor Oil Hellas στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, όπως ανέφερε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Πέτρος Τζαννετάκης σε ενημέρωση των μετόχων.
Μάλιστα όπως είπε επετεύχθη νέο ιστορικό μέγιστο ύψος στα 185 χιλιάδες βαρέλια από 172 χιλιάδες βαρέλια προηγουμένως, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παρά την αύξηση της παραγωγής το λειτουργικό κόστος της εταιρείας συγκρατήθηκε.
Παράλληλα, ο όμιλος έδωσε έμφαση στη μεγιστοποίηση των πωλήσεων αξιοποιώντας το παραδοσιακά εξωστρεφή και εξαγωγικό προσανατολισμό της Motor Oil. Έτσι παρά τη συνεχόμενη και εντεινόμενη πτώση της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων.
Πέραν από τους δύο παραπάνω στόχους, η ΜΟΗ επικεντρώθηκε στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών ούτως ώστε η εταιρεία να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αύξηση του ετήσιου κύκλου εργασιών της.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο τζίρος της ΜΟΗ διπλασιάστηκε, ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε.
Τέλος και κατά τη φετινή χρονιά ο όμιλος συνεχίζει την πολιτική σημαντικών αποδόσεων για τους μετόχους του καθώς η ΓΣ ενέκρινε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10 σεντς ανά μετοχή δηλαδή μαζί με το μέρισμα οι μέτοχοι θα λάβουν συνολικά 40 σεντς ανά μετοχή. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου