Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλει να καταγγείλει την στάση των Ελληνικών Πετρελαίων.


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλει να καταγγείλει την στάση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η εν λόγω επιχείρηση συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο με πρακτικές απαξίωσης, αδιαφορίας και μη στρατηγικής επένδυσης  για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας τόσο των συναδέλφων μας εργαζομένων όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Άλλο ένα ατύχημα και μάλιστα με τραυματισμό συναδέλφου μας, έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο και βαρύ κατάλογο των ατυχημάτων στα ΕΛΠΕ.

Άλλο ένα ατύχημα πριν το τελευταίο που πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, που αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία των συναδέλφων  μας θα ζούσαμε δραματικές καταστάσεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Θα θυμάστε πάρα πολύ καλά ότι και τότε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας σας είχαμε προειδοποιήσει με το δελτίο τύπου μας, ότι θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να επενδύσετε στην ασφάλεια ολόκληρου του Θριασίου Πεδίου από την λειτουργία της μονάδας σας.

Δυστυχώς εσείς κάνατε πράξη την λαϊκή ρήση του λαού «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και συνεχίζετε ακάθεκτοι.

Συνεχίζετε σήμερα με  άλλο ένα ατύχημα που έρχεται να συνδεθεί με όλα τα προηγούμενα, το οποίο είναι το καμπανάκι κινδύνου στους ιθύνοντες των ΕΛΠΕ.

Κύριοι οι ευθύνες είναι όλες δικές σας και είναι στο ακέραιο.   Αναλάβετέ τες τώρα πριν θρηνήσουμε και άλλους  νεκρούς, πριν καταστρέψουμε ό,τι περιβαλλοντικό έχουμε περισώσει τα τελευταία χρόνια.

Επιτέλους ξυπνήστε.   Γιατί αν δεν ξυπνήσετε τώρα, σήμερα, θα αναγκαστούμε εμείς με συγκεκριμένες δράσεις, κινητοποιήσεις και σύμμαχο την τοπική κοινωνία αλλά και το Σωματείο των εργαζομένων που έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση και διασφάλιση των προβλημάτων της υγείας και της ασφάλειας, θα αναγκαστούμε λοιπόν και το λέμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά να σας ξυπνήσουμε εμείς.

Επιτέλους επενδύστε στην ασφάλεια της βιομηχανικής μονάδας σας απέναντι στους συναδέλφους εργαζόμενους.

Επιτέλους επενδύστε στην ασφάλεια της βιομηχανικής μονάδας σας απέναντι στην τοπική κοινωνία, στο Θριάσιο Πεδίο και τους κατοίκους του.

Καλούμε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή να ασκήσουν την υπέρμετρη πίεση στα ΕΛΠΕ, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη τους που δεν είναι άλλη από το να ρίξουν πλέον το ειδικό βάρος τους προς την ασφάλεια του λαού του Θριασίου Πεδίου. 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου