Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Προσφορά-απάτη των τουρκόφωνων Αζέρων για ΔΕΣΦΑ: 400 εκατ. έναντι 1 δισ. ευρώ της Sintez!


Σε απάτη εξελίσσεται η υπόθεση του διαγωνισμού της ΔΕΣΦΑ με τους τουρκόφωνους Αζέρους της Socar να έχουν προσφέρει, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, ένα τίμημα κάτω από 400 εκατ. ευρώ (350-400 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι πληροφορίες)  για το 66%, ενώ η προσφορά της ρωσικής Sintez ήταν 1 δισ. ευρώ!

Δηλαδή για την ΔΕΣΦΑ που ελέγχει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και δεν έχει χρέη σε αντιθεση με την ΔΕΠA, προσφέρονται λιγότερα από τον ΟΠΑΠ!

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί το ξεπούλημα της συγκεκριμένης κορυφαίας σημασίας στρατηγικής υποδομής (είναι ο διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου) στους Αζέρους (από πίσω βρίσκονται, φυσικά, οι ΗΠΑ), στην ουσία η χώρα σε συνδυασμό με τυχόν επιλογή του ΤΑΡ, θα εξαρτάται πλέον 100% από την Τουρκία μέσα από την οποία θα περνάει ο ΤΑΡ, αλλά και την Αλβανία (στην οποία καταλήγει ο ΤΑΡ πρν περάσει στην Ευρώπη).

Στην φωτογραφία ο ηγέτης-δικτάτορας (στιλ Β.Κορέας, διαδέχθηκε με "δημοκρατικές" διαδικασίες τον πατέρα του στην εξουσία) Ιλχάμ Αλίγιεφ με τον προστάτη του Ρ.Τ,Ερντογάν.

Τυχόν επιλογή της προσφοράς των Αζέρων για την ΔΕΣΦΑ απλά σημαίνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημά της από κάποια μη μνημονιακή κυβέρνηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου