Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πρόβλημα για τα Ευρωπαϊκά Διϋλιστήρια οι Αυξημένες Εξαγωγές Ρωσικού Ντίζελ


Η επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας αποδεσμεύει περισσότερες ποσότητες ντίζελ ώστε να εξαχθούν στην Ευρώπη, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια, όπως τονίζει η Wall Street Journal.
Τη στιγμή λοιπόν που τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια αντιμετωπίζουν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα λόγω της ασθενούς ζήτησης, έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένας πονοκέφαλος με προέλευση τη Ρωσία. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι από το 2008 έχουν κλείσει ή προγραμματίζεται να κλείσουν 16 μονάδες στην Ευρώπη.
Όσον αφορά το ρωσικό ντίζελ, οι εξαγωγές προς την βορειοδυτική Ευρώπη έχουν αυξηθεί στα 500.000 βαρέλια ανά ημέρα από 300.000 βαρέλια ένα χρόνο πριν, με βάση τα στοιχεία της ESAI Energy.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τιμές συρρικνώθηκαν από τα 946 δολάρια ανά τόνο στα 865 δολάρια στην ίδια χρονική περίοδο και τα διϋλιστήρια είδαν τα κέρδη τους να περιορίζονται από τα 17,1 δολάρια ανά βαρέλι πέρυσι σε 14,8 δολάρια.
Σύμφωνα με την ιταλική Saras, που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα διϋλιστήρια της χώρας, η εταιρεία θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο εξής όσον αφορά τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους. «Το από πού προέρχεται το ντίζελ δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια βρίσκονται υπό πίεση και είναι αντιμέτωπα με δύο επιλογές: Η να κλείσουν ή να επενδύσουν», τόνισε ο επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων, Μάσιμο Βάκα.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου