Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΟΤΕ: Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση


Στην υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προχώρησε η διοίκηση του ΟΤΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα ΕΣΣΕ έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας του 2011 στον ΟΤΕ και των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων στα εργασιακά. Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να τα βρουν το θέμα του Επαγγελματικού Ταμείου με αποτέλεσμα στην υπογραφείσα ΣΣΕ να περιληφθούν οι απόψεις των δύο μερών και το ζήτημα να παραμένει σε εκκρεμότητα. 

«Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση του 2011 ρυθμίζει τις αμοιβές των εργαζομένων για τα έτη 2012-2014, οι οποίες και δεν μεταβάλλονται. Με την παρούσα Σύμβαση διατηρούνται ως έχουν όροι των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων που ρυθμίζουν θεσμικά εργασιακά ζητήματα για το διάστημα ισχύος της Σύμβασης του 2011. Αλλαγές επέρχονται στον κανονισμό μεταθέσεων και στον πειθαρχικό κανονισμό με βάση τις σημερινές ανάγκες της εταιρείας» αναφέρει η εισηγμένη.

«Είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη πορεία της εταιρείας, Διοίκηση και Εργαζόμενοι να δουλεύουν προς έναν κοινό στόχο. Στον ΟΤΕ το έχουμε πετύχει αυτό, με απόδειξη τη σημερινή συμφωνία. Με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία που μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη της χώρας, συνεχίζεται» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η συμφωνία «κατεδαφίζει τις μνημονιακές πρακτικές και κατοχυρώνει όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ οι οποίες είχαν λήξει σύμφωνα με το μνημόνιο».

«Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει θέματα όπως αυτό του πειθαρχικού συμβουλίου και του κανονισμού μεταθετότητας, που επί σειρά ετών αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστασία των εργαζόμενων από το αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμενη το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον και τις προκλήσεις των καιρών, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της υπογραφής, εκπροσωπώντας επάξια όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ» επισημαίνει η συνδικαλιστική οργάνωση. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου