Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«Το 2013 θα δούμε σκηνές αποκάλυψης»


«Το 2013 θα δούμε σκηνές αποκάλυψης»
ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΣΤΟ LARISSANET.GR

Μόλις είχε τελειώσει η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο του 2ου προσυνεδρίου της ΕΣΕΕ στη Λάρισα. Η τελευταία αποστροφή του κ. Καββαθά, του νεοεκλεγέντος προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με είχε προβληματίσει.

Τον πλησίασα θέλοντας να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

«Κύριε πρόεδρε, τόσο εσείς όσο και ο κ. Κορκίδης είπατε με ένα στόμα πως οι σημερινοί πολιτικοί δεν έχουν εργαστεί στη ζωή τους, δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους έναν εργαζόμενο ή ένα ενοίκιο, δεν έχουν κόψει ούτε ένα φύλλο επιταγών, με λίγα λόγια δεν ξέρουν τι γίνεται στην πραγματική οικονομία. Όμως οι συγκεκριμένοι πολιτικοί ήταν γνωστοί. Γιατί λοιπόν εσείς –εννοώ οι ηγεσίες των εμπόρων και όχι μόνο – τους βοηθήσατε προεκλογικά να ξαναεκλεγούν; Γιατί συμμετείχατε στις προεκλογικές τους επιτροπές;»

Μου απάντησε χωρίς να ξαφνιάζεται, σχεδόν αβίαστα:

«Θα καταλάβατε και από τη σημερινή συνέντευξη τύπου πως και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και την κάνουμε σκληρά. Ακούστε με. Το 2013 θα δούμε σκηνές αποκάλυψης. Φέτος θα φανεί η μεγάλη ζημιά, φέτος που το «λίπος» αποτελεί παρελθόν».

Μου είπε και άλλα.

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τη χρηματοδότηση των εταιριών, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε «μια τρύπα στο νερό».

Για τους συμβούλους του υπουργού Ανάπτυξης οι οποίοι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για την ανάγκη εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και έκλεισε το σύντομο τετ-α-τετ λέγοντας ξανά με νόημα:
«Το 2013 θα δούμε απίστευτα πράγματα στην αγορά».

Μακάρι να πέσει έξω…

Λ.Π.  
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου