Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«Θυγατρική του πολιτικαντισμού η ΓΣΕΕ»


«Θυγατρική του πολιτικαντισμού η ΓΣΕΕ»
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξηγεί γιατί είπε «όχι» στη συλλογική σύμβαση εργασίας

Σκληρή επίθεση κατά της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών εταίρων (ΓΣΕΕΒΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΠΕ) που υπέγραψαν την νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς την παρουσία του ΣΕΒ εξαπολύει ο πρόεδρος του, Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ο πρόεδρος των βιομηχάνων χαρακτηρίζει ως «θυγατρική του πολιτικαντισμού» τη ΓΣΕΕ και ως επαγγελματίες του συνδικαλισμού το προεδρείο του χωρίς την ίδια ώρα να εξαιρεί από την κριτική του ούτε και τους υπόλοιπους-και υπογράψαντες τη σύμβαση-κοινωνικούς εταίρους.

Για την νέα εθνική συλλογική σύμβαση ,αναφέρει ότι πρόκειται για αδειανό πουκάμισο χωρίς καμιά νομική και ουσιαστική υπόσταση όπως και για επικοινωνιακή φούσκα προς μιντιακή κατανάλωση ενώ επαναλαμβάνει ότι ο ΣΕΒ-όπως δεσμεύτηκε στη γενική του συνέλευση-θα εγγυηθεί και θα διατηρήσει το επίδομα γάμου.

Στην εξόχως αποκαλυπτική του συνέντευξη ο κ.Δασκαλόπουλος στρέφεται επίσης κατά των σημερινών πολιτικών μιλώντας για δημόσιο βίο που αποτελεί βασίλειο της προσαρμοστικότητας και των κλισέ. Παράλληλα εκτοξεύει βολές κατά του πρωθυπουργού ο οποίος -όπως λέει-οφείλει να είναι πιο ρεαλιστής για τη χώρα μας που βρίσκεται σε κρίση, παρότι του αναγνωρίζει ότι άρχισε να επιτυγχάνει σε ορισμένους στόχους, ενώ για το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ότι πρόκειται για κόμμα χωρίς μνήμη στα εργασιακά..

Την ίδια ώρα εκτοξεύει επίθεση φιλίας στο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο -όπως υποστηρίζει-παρά τις διαφορές συγκλίνουμε σε πολλά και μπορούμε να συγκλίνουμε σε περισσότερα...

Ξάφνιασε αυτή η επίθεση φιλίας προς και από Τσίπρα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ την περασμένη Δευτέρα. Πώς και ανακαλύψατε ξαφνικά την Αριστερά; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου