Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΓΕΛΟΙΕΣ» ΤΙΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ «Φαρμάκη» Καρχιμάκη κατά Βενιζέλου
Αιχμηρός κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ  ο πρώην γραμματέας του κόμματος και εκ των ηγετικών στελεχών της κίνησης των 75 στελεχών Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζήτησε από «το κίνημα να αποκτήσει ξανά την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος».

Το συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες μας, είπε ο Μ. Καρχιμάκης, καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, αλλά όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο συνέδριο.

«Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό να δίνουμε λύσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα, αλλά πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση όπως πίστεψε και τη έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου» είπε ο Μ. Καρχιμάκης. .

«Αυτοί είναι οι λόγοι που συναντιόμαστε και πάλι για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Ο αγώνας αυτός μπορεί να αποκτήσει περιεχόμενο μέσα από καθαρές πράξεις.

Αν δεν υπήρχε το μεγάλο πάρτι της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης. Επιλέξαμε τη διάσωση της χώρας γνωρίζοντας τα μέτρα που θα ληφθούν, αναμετρηθήκαμε με την συνείδηση μας , ζητήσαμε θυσίες του κόσμου τις οποίες αναγνωρίζουμε» πρόσθεσε ακόμη η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. .

«Ζητήσαμε κανόνες για τους τραπεζίτες. Οτι επιδεικνύει σήμερα ο Σαμαράς είναι νόμοι της κυβέρνησης μας. Θα ξεχάσουμε τον κ, Σαμαρά που έλεγε ότι θα μηδενίσει το χρέος σε ένα χρόνο; Θα ξεχάσουμε την σκληρή αντιπολίτευση που τελικά προσχώρησε για να συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου και τα γελοία Ζάππεια δίνοντας ψεύτικες ελπίδες του κόσμου και σήμερα με αυτή την απάτη να έχει τη δεδηλωμένη;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης, επεσήμανε:

«Εμείς δεν είμαστε σχολιαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι αυτό και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πως πρέπει να βαδίζουμε από εδώ και πέρα. Πρέπει να λέμε πως φτάσαμε εδώ γι αυτό και είναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτισμούς και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους. Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια, στη δικαιοσύνη που είναι μέσα στην κρίση αναπτυξιακός παράγων αν λειτουργούσε ταχύτητα. Να παροτρύνουμε την ηγεσία του κόμματος να συγκρουστεί με όλα αυτά. Χωρίς δισταγμό με το παρασιτικό κεφάλαιο και που πλουτίζουν αεριτζίδικα.»

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου