Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Επιβεβαιώνει η ΕΕ τις "οδηγίες πολέμου" για την Ελλάδα - Επιχειρησιακό περιβάλλον Blackwater...




Η EE παραδέχθηκε την ύπαρξη οδηγιών ασφαλείας προς το προσωπικό της που επισκέπτεται την Ελλάδα οι οποίες κάνουν την χώρα μας να δείχενι ως ... προάστειο της Δαμασκού και μάλιστα τονίζει ότι αυτές οι οδηγίες ασφαλείας εκροθηκαν σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές! Πλέον λαμβάνει άλλες διαστάσεις και η μαρτυρία του πρεσβευτή μας στον Καναδά για εμπλοκή της Blackwater στην ασφάλεια της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει σιωπήσει χαρακτηριστικά, ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ούτε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει εκδοθεί τέτοιο κείμενο (δημοσιεύθηκεκαι στο ΒΗΜΑ) που να αφορά χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης και όχι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη ή άλλη εμφυλιοπολεμική κατάσταση.

Η ΕΕ δεν επιβεβαιώνει σε ερώτηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το πρώτο μέρος του mail, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Η ουσία είναι το δεύτερο μέρος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπεύθυνος της Κομισιόν στην Αθήνα ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι:

 «Η Επιτροπη εκδίδει οδηγιες για την ασφαλεια του προσωπικου της, δεν αποτελει πρωτοτυπια, ειναι καθηκον της. Το παρακατω κειμενο σε εισαγωγικα ΔΕΝ εξεδοθη απο την Επιτροπη. Οι οδηγιες που επονται αυτου του κειμενου ειναι αυτονοητες υποδειξεις της Επιτροπης προς το προσωπικο της. Οι οδηγιες αυτες έγιναν σε συνεννοηση με τις Ελληνικες αρχες!». Συγκεκριμένα, το κείμενο που δημοσίευσε το Βήμα και το οποίο, κατά την Κομισιόν, είναι πλαστό είναι το εξής......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου