Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σε αναδυόμενη αγορά «υποβιβάζεται» η Ελλάδα από τη Russell Investments




Eπαναπροσδιορίζει την Ελλάδα η Russell και την κατατάσσει στους δείκτες της ως “Αναδυόμενη Αγορά” από αναπτυγμένη που ήταν τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς, όπως αναφέρει, μετά από την ύφεση των τεσσάρων τελευταίων ετών, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 20%.

Η Ελλάδα, η οποία αναβαθμίστηκε το 2001 στο καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς από την Russell Investments, η οποία παρέχει συμβουλές σε funds με 2,4 τρις. δολάρια assets , δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε μία ή και στις δύο αξιολογήσεις οικονομικού και λειτουργικού ρίσκου, από το 2011 και μετά, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η υποβάθμιση του ανεξάρτητου επενδυτικού οίκου, έρχεται μία ημέρα πριν καταφθάσει στην Ελλάδα η τρόικα για να ελέγξει την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και τη στιγμή που πιστωτές και έταιροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Russell, η ελληνική οικονομία αποτέλεσε πηγή παγκόσμιας ανησυχίας τα τελευταία έτη και «απείλησε» να κατακερματίσει την ευρωζώνη."Η επέμβαση της τρόικας έχει απομακρύνει τον κίνδυνο πτώχευσης ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Ωστόσο οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα έχουν υψηλότερο ρίσκο", αναφέρουν.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ακόμη ότι οι ανακατατάξεις είναι σπάνιες και απαιτούν τρία χρόνια συνεχών αλλαγών στα οικονομικά κριτήρια. Οποιαδήποτε υποβάθμιση κατηγοριοποίησης μιας αγοράς είναι μια επακόλουθη απόφαση και η εταιρεία δεν λαμβάνει αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου