Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΙΤΡΟ!



Πρόσφατα η ΕΚΟ, μέλος του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., άρχισε την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος «Εγγύηση ΕΚΟ».

Σε αυτό έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 400 πρατήρια, από τα περίπου 800 που φέρουν το σήμα της εταιρείας, ενώ στόχος είναι να ενταχθεί το σύνολο.
Στα πρατήρια αυτά που φέρουν το ειδικό σήμα, ελέγχονται οι αντλίες ως προς την ποσότητα που διαθέτουν και σφραγίζονται με μοναδικές αριθμημένες ταινίες, τα πρατήρια δέχονται ελέγχους ποιότητας καυσίμων από τα κινητά εργαστήρια - χημεία της ΕΚΟ και ελέγχους για τις ποσότητες που παραδίδει η αντλία, με συμβατικά αυτοκίνητα, χωρίς να το γνωρίζει ο πρατηριούχος. 
Επίσης στα πρατήρια αυτά διατίθενται στους καταναλωτές δωρεάν test kit, με τα οποία μπορεί να διαπιστώσει αν το ντίζελ κίνησης, ή η βενζίνη 100 οκτανίων, είναι νοθευμένη. 
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ Γιάννη Ψυχογιό, στο σύστημα έχουν ενταχθεί όλα τα ιδιόκτητα και τα ιδιολειτουργούντα πρατήρια της ΕΚΟ, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες πρατηριούχους να ενταχθούν στο σύστημα και να λάβουν το σήμα.
Σε ερωτήσεις για το κατά πόσο το σύστημα δημιουργεί νομικές δεσμεύσεις των πρατηριούχων έναντι της εταιρείας, ο κ. Ψυχογιός είπε ότι οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις περιγράφονται στις συμβάσεις και διέπονται από τους νόμους. 
Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, ή όταν διαπιστώνεται η παραβίαση των αντλιών, ή η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων, η εταιρεία απεντάσσει το πρατήριο από το σύστημα, ενώ φροντίζει το συντομότερο δυνατόν να μην έχει το σήμα της ΕΚΟ. 
Τέλος σε ερωτήσεις για την τοποθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια, ο επικεφαλής της ΕΚΟ είπε ότι τα ιδιόκτητα ή ιδιολειτουργούντα πρατήρια της ΕΚΟ θα το έχουν εγκαταστήσει στο σύνολό τους, μέχρι τις 31 Μαρτίου που προβλέπει ο Νόμος για Αττική και Θεσσαλονίκη. 
Ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για την εγκατάσταση από τα υπόλοιπα πρατήρια, με πιθανότερη εξέλιξη να δοθεί παράταση, έως ότου δοθούν λύσεις στα θέματα χρηματοδότησης που θέτουν οι πρατηριούχοι. 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου