Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εφορία ακούς; Έκανα… πλαστική στη μύτη μου - Τα «πάντα όλα» θα φακελώνει το υπουργείο Οικονομικών


Εφορία ακούς; Έκανα… πλαστική στη μύτη μου - Τα «πάντα όλα» θα φακελώνει το υπουργείο Οικονομικών

Με μια ακόμη υπουργική απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών εμπλούτισε  περισσότερο τον κατάλογο με τα προσωπικά μας δεδομένα που θα υποχρεούνται να αποστείλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις (τράπεζες, θεραπευτήρια κλπ) στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με την νέα απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, δόθηκε καινούργια παράταση στις επιχειρήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Φεβρουαρίου. Όσοι απέκρυψαν δάνεια από τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 ή του 2012, προκειμένου να γλιτώσουν τα τεκμήρια, καλό θα είναι να αρχίσουν ανησυχούν καθώς πλέον είναι πολύ πιθανό η …παράλειψη να γίνει τσακωτή.
 Όπως θα διαβάσετε στην υπουργική απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη τροποποιηθεί δύο φορές, κανονικά, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να μαζέψει έως τις 20 Φεβρουαρίου προσωπικά δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Ο κατάλογος είναι εξαντλητικός:
Τράπεζες πρέπει να αποστείλουν όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν (είδος δανείου, ποσό, ημερομηνία εκταμίευσης, πληρωμές που έκανε ο φορολογούμενος κλπ) αλλά και τις καταθέσεις. Με βάση την υπουργική απόφαση, πρέπει να δίδονται στοιχεία ακόμη και για τις αγορές χρυσών λιρών ή την ύπαρξη τραπεζικών θυρίδων.
Εταιρείες που κάνουν εκκαθάριση των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών θα αποστέλλουν ημερομηνία και αξία συναλλαγής ανά αριθμό πιστωτικής κάρτας και ανά ΑΦΜ κατόχου.
Ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια θα δίνουν στοιχεία για τους συνεργαζόμενους ιατρούς και τις πράξεις που αυτοί εκτελούν. Οι πράξεις θα αναφέρονται πλέον με βάση τη διεθνή κωδικοποίηση που ακολουθείται.
Επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης θα διοχετεύουν στοιχεία των πελατών που υπογράφουν ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης θα ενημερώνουν για τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι
Εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα αποστέλλουν τα υπόλοιπα των συναλλαγών. Αποστέλλονται στοιχεία ακόμη και για τα καρτοκινητά.
Η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, θα ενημερώνουν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (σε κιλοβατώρες και σε ευρώ). Αντίστοιχη υποχρέωση υπάρχει και για την ΕΥΔΑΠ και τις εταιρείες ύδρευσης. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου