Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ελλείψεις στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων


Ελλείψεις στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων

Ανεπάρκεια στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας. Το πρόβλημα αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια του 2013, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.
Όπως επισημαίνεται είναι απαραίτητη η προσθήκη επιπλέων πιστώσεων στον μειωμένο λειτουργικό τους προϋπολογισμό, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών επιζητούν τρόπους για την εξασφάλιση επιπλέον 80 εκατομμυρίων ευρώ, προκείμενου να καλυφθούν οι ανάγκες του στρατεύματος σε καύσιμα.
Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στα επιτελεία για το κατά πόσον θα μπορέσουν να διατηρήσουν σε σταθερό επίπεδο το αξιόμαχο του στρατεύματος με ακόμη μικρότερο προϋπολογισμό.
Για τις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων (καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά, στρατιωτικές εκπαιδεύσεις) έχει προϋπολογιστεί δαπάνη περίπου 675 εκατομμυρίων ευρώ, ενω μόλις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012, για τον ίδιο σκοπό, δαπανήθηκαν 823 εκατομμύρια ευρώ. 
ΠΗΓΗ:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου