Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Χατζηοσμάν :" Δεν ισχύει ο νόμος για τους ιμάμιδες"




Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ήρθε ξανά στην επικαιρότητα ο νόμος γνωστός ως «Νόμος των 240 Ιμάμηδων» μετά την τροπολογία του που έγινε στην ελληνική βουλή αναφέρει  τουρκικό δημοσίευμα στο trt.
Ο νόμος ο οποίος προβλέπει τον διορισμό 240 ιμάμηδων στις διορισμένες από το ελληνικό κράτος μουφτείες προκάλεσε ενόχληση στους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
To σχέδιο τροπολογίας του νόμου των 240 Ιμάμηδων εγκρίθηκε στην ελληνική βουλή παρά την αντίδραση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης.Ο εν λόγω νόμος είχε ψηφιστεί το 2007. Όμως δεν είχε βρει πεδίο εφαρμογής εξαιτίας της έντονης αντίδρασης της μειονότητας.
Ο νόμος προβλέπει τον διορισμό ως μόνιμων υπαλλήλων  240 ιμάμηδων υπό την ονομασία «ιεροδιδάσκαλοι» στις διορισμένες από το ελληνικό κράτος μουφτείες.
Οι "Τούρκοι" που ζουν στη Δυτική Θράκη καθώς και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δηλώνουν ότι ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί υπογραμμίζει το τουρκικό δημοσίευμα 
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν  δήλωσε τα εξής σχετικά με το θέμα «ο νόμος των ιμάμηδων είναι ένας νόμος που δεν αποδέχεται και δεν πρόκειται να αποδεχτεί η μειονότητα μας. Εξάλλου και το 2007 είχαμε φέρει αντίδραση στο συγκεκριμένο νόμο».
«Βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει το δικαίωμα να εκλέξει τους θρησκευτικούς ηγέτες της. Αλλά παρά την αντίδραση της υπηρετούν διορισμένοι από το ελληνικό κράτος μουφτήδες. Η τουρκική κοινότητα δεν δέχεται τους διορισμένους μουφτήδες ως εκπρόσωποι της» καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου