Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κέρδη 1,2% για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα


Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό, κερδίζοντας έδαφος για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, καθώς τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων για πρώτη φορά στις τελευταίες 11 εβδομάδες. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,16 δολ. ή 1,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 97,20 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για το αργό από τα τέλη Οκτωβρίου. 

Το αργό είχε ήδη καταγράψει σωρευτικά κέρδη 4,1% στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια στα 385,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές περίμεναν τα αποθέματα να παραμείνουν αμετάβλητα. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 212,4 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για υποχώρηση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου