Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Citi: Μειώνει τις προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους στα δυιλιστήρια - Ελαφρώς καλύτερα Ebitda για τα ΕΛΠΕ στο γ' τρίμηνο

Citi: Μειώνει τις προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους στα δυιλιστήρια - Ελαφρώς καλύτερα Ebitda για τα ΕΛΠΕ στο γ' τρίμηνο
Χαμηλώνει τις προβλέψεις της για τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων της Ευρώπης η Citi, κατά 10% για το 2013 και κατά 20% για το 2014/2015, αντανακλώντας τις τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει το γ' τρίμηνο σημαδεύτηκε από την περαιτέρω εξασθένηση των περιθωρίων διύλισης. Παρά την αύξηση της ζήτησης ο ευρωπαϊκός δείκτης μειώθηκε κατά 40%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πάντως, παρά την αρνητική εικόνα, η Citi εκτιμά ότι τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια θα εμφανίσουν ισχυρότερα αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση λόγω των καλύτερων επιδόσεων σε άλλα τμήματα της αγοράς (upstream και  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Ελληνικά Πετρέλαια

Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο την Πέμπτη. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το περιβάλλον διύλησης είναι πολύ δυσμενές για την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα δυιλιστήρια της Μεσογείου που βλέπουν τα περιθώρια μειωμένα κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δύο ενθαρρυντικές εξελίξεις για τα ΕΛΠΕ στο γ' τρίμηνο αποτελούν η αύξηση των μεγεθών της εγχώριας εμπορίας (πρατήρια βενζίνης) μετά από μια καλύτερη τουριστική περίοδο ενώ η αύξηση της διάθεσης πετρελαίου / βενζίνης θα ευνοήσει τα δυιλιστήρια της Ελευσίνας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα Ebitda 21 εκατ. ευρώ στο β' τ΄ριμηνο ενώ για το γ' τρίμηνο αναμένεται να κινηθούν λίγο υψηλότερα.

Οι αναλυτές της Citi θεωρούν θετική έκπληξη την απόδοση στο 8% του ομολόγου των ΕΛΠΕ λήξης 2017 δεδομένων των συνθηκών. Τα ομόλόγα θα πρέπει να διαπραγματεύονται με premium σε σχέση με αντίστοιχες βιομηχανίες, σχολιάζει η Citi, λόγω της μεταβλοτήτας των κερδών σε σχέση με το outlook. 

ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου