Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κέρδη 0,6% για το αργό


Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό μετά τη διακοπή των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ενώ η ροή του φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ιταλία διακόπηκε. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 54 cents τερματίζοντας στα 95,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αν και οι εμπλεκόμενες πλευρές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους σημειώνοντας ότι οι διάφορες έχουν μειωθεί. Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν σε δέκα ημέρες σε μια νέα προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στο ιρανικό πρόγραμμα.

Η παραγωγή του Ιράν υποχώρησε περίπου 17% το 2012 από το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας, μετά την επιβολή των διεθνών κυρώσεων κατά της χώρας με στόχο την αύξηση της πίεσης προς το καθεστώς.

Στο μεταξύ, η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι η ροή του φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ιταλία διακόπηκε εξαιτίας των "διαδηλώσεων" που οργανώνονται στον τερματικό σταθμό του δικτύου υγραερίου στην Μελίτα.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου