Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤO NEO "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΠΕ, ύστερα από την παρουσίαση του προγράμματος «Οικειοθελούς» Αποχώρησης Εργαζομένων, προχώρησε από την Παρασκευή 25/10 στην τακτική της πίεσης και του εκφοβισμού.

Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη της Διοίκησης υπενθυμίζοντας της, ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των ΕΣΣΕ καθώς και σε μετέπειτα συναντήσεις, που ζήτησαν τα Σωματεία για τις εξελίξεις στην εμπορία, δεσμεύτηκαν, ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Δεσμεύτηκαν, ότι αν χρειαστεί να γίνουν περικοπές στο προσωπικό, αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος «Εθελούσιας Αποχώρησης» και οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από συνάδελφους με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι μέσα από την εργολαβοποίηση.

Να θυμίσουμε σ’αυτούς που μιλάνε στο όνομα της κρίσης ότι τα δύο Σωματεία θέλοντας να συμβάλουμε στην επιβίωση των εταιριών μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον Όμιλο, καταλήξαμε μετά από διαπραγματεύσεις σε συμφωνία για μειώσεις που έφτασαν μεσοσταθμικά το 20% για την ΕΚΟ και 10% αντίστοιχα για την ΕΚ, συνυπολογίζοντας και τα λεγόμενα της διοίκησης, ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, όπως είχε επανειλημμένα δεσμευτεί.

Ο στόχος πλέον της Διοίκησης είναι ξεκάθαρος.

Κατάργηση-Συγχώνευση τμημάτων με αποτέλεσμα την μείωση προσωπικού με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Κατάργηση του στόλου των Ι/Χ βυτιοφόρων, αφήνοντας στις «ορέξεις» των εργολάβων τη μεταφορά προϊόντων (ποιότητας, ποσότητας,- αύξηση ελλειμμάτων)
«Αυτοματοποίηση τμημάτων» με προώθηση της εργολαβοποίησης με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο τον Όμιλο.
Προσλήψεις Διευθυντικών στελεχών από την «αγορά» που δεν συνάδουν με τη μείωση κόστους που επιζητάμε στις Εταιρίες Εμπορίας.

Αυτά είναι τα project που επεξεργάζεται η Διοίκηση με τα ακριβοπληρωμένα στελέχη της; - Πώς να στείλει στην ανεργία περισσότερους συναδέλφους ηλικίας από 38 έως 45 ετών με οικογένειες και παιδιά άνεργα;-

Διοχετεύουν τον φόβο και μετά περιμένουν θετικά αποτελέσματα;

Έχουν συναίσθηση της ζημιάς που έχουν επιφέρει μέχρι στιγμής στις Εταιρίες Εμπορίας; -εκτός κι αν αυτός ήταν ανέκαθεν ο στόχος τους-.

Καλούμε:

όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και πίεσης, επιχειρηθεί από την πλευρά της Διοίκησης.
τη Διοίκηση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με τα δυο Σωματεία καταθέτοντας επιτέλους το οργανόγραμμα, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να σταματήσει τις στοχευόμενες απολύσεις .

Σε κάθε άλλη περίπτωση οι εργαζόμενοι έχουν μοναδική διέξοδο να αντισταθούν, για να προασπίσουν την δουλεία τους. 

 ΠΗΓΗ:pepeko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου