Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΕΚΕΔΑ για την Απεργία της ΓΣΕΕ 6 Νοέμβρη


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Τρόϊκα πιέζει πάλι για νέα μέτρα.   Όμως το καλοστημένο παιχνιδάκι της μπλόφας που η Τρόϊκα φουσκώνει τις απαιτήσεις της και έρχεται η Κυβέρνηση ως «σωτήρας» να τις διαπραγματευτεί και να τις συμβιβάσει προς όφελος του ελληνικού λαού, πήρε τέλος.

Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα για τις πλάτες των εργαζομένων.   Δεν ανεχόμαστε άλλα μέτρα που αυξάνουν τις λίστες των ανέργων, που αποδομούν το Εργατικό Δίκαιο, που απορυθμίζουν την αγορά εργασίας, που δίνουν αέρα στα πανιά της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, που αυξάνουν τους φόρους ως μέσο για κατασχέσεις και για δεσμεύσεις καταθέσεων, που ξεπουλούν την Δημόσια περιουσία, που δεν σέβονται τα άσπρα μαλλιά των απόμαχων της εργασίας.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, κύριοι της Κυβέρνησης, ότι δεν αρκούν απ’ την πλευρά σας κάποιες επιμέρους (έντεχνες) προσαρμογές για να περάσουμε από τα κύματα αδιεξόδου που αντιμετωπίζει πλέον το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Χρειάζεται πλέον να κάνετε ριζική αλλαγή κατεύθυνσης.   Διότι ακόμη και αν καμφθεί η Τρόϊκα ώστε να μην παρθούν άλλα μέτρα και έχουμε το successstorys(ιστορίες επιτυχίας), όπως έχετε προαναγγείλει, η βασική εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν αλλάζει.

Την χώρα μας με τις πολιτικές που έχετε ασκήσει 3,5 χρόνια τώρα, την έχετε ήδη μετατρέψει σε οικονομική αποικία του ευρωπαϊκού κέντρου.

Έτσι λοιπόν, καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να αφήσει τα κάθε είδους παρακάλια για λύπηση της Τρόϊκας προς την πατρίδα μας και τον λαό της, με το να μην τεθούν καινούργια μέτρα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει την μοναδική διέξοδο που υπάρχει.   Να αφήσει τον βάρβαρο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό δρόμο και να ακούσει την φωνή των εργαζομένων για μία ουσιαστική στροφή οικονομικής και πολιτικής πρότασης με δημόσιες επενδύσεις, ενίσχυση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών, διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, ενίσχυση και διεύρυνση της παραγωγικής διαδικασίας της πατρίδας μας.

Έτσι θα δημιουργηθεί ένα πολύτιμο εργαλείο για να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη.   Αυτή θα πρέπει να είναι η πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης, ώστε να απεμπλακεί από τα δεσμά της κρίσης και των μνημονίων και να ενταχθεί η χώρα μας οικονομικά, κοινωνικά, παραγωγικά ισάξιο μέλος της ευρωζώνης, δημιουργώντας την Ευρώπη των λαών και όχι των οικονομικά ισχυρών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 10 το πρωί από το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας.

 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου