Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αρνούνται να διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης οι βενζινοπώλες

petrelaio 22
Δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς και το αν θα δοθεί επίδομα

Οκτώ μέρες πριν ξεκινήσει επίσημα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, όλα είναι στον άερα…

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το επίδομα θέρμανσης, που όπως φαίνεται θα έχει τιμή εκκίνησης τα 1,30 ευρώ.

Οι βενζινοπώλες βλέποντας το τεφτέρι να μην έχει ούτε μια παραγγελία, αποφάσισαν να απέχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανση ζητούν από την κυβέρνηση οι υπεύθυνοι του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου.

Ειδικότερα, ζητούν ο ΕΦΚ να φθάσει στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 0,21 € στα 1.000 λίτρα, συμπληρώνοντας πως «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0,90 € περίπου το λίτρο από το 1,30 € που είναι σήμερα».

Οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι αρκεί η κυβέρνηση να κάνει δεκτή τη σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημειώνουν, η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης οδήγησε τα νοικοκυριά «να μειώσουν δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα από τη μια πλευρά οι πολίτες να στερούνται, εν μέσω χειμώνα, το αγαθό της θέρμανσης και από την άλλη το Δημόσιο να μην έχει όφελος από αύξηση των φορολογικών εσόδων».

Λανθασμένο μέτρο χαρακτήρισε η ΔΗΜΑΡ την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για θέρμανση και κίνηση, ζητώντας την κατάργησή του.

Όπως επισημαίνεται, το μέτρο επιβάρυνε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, είχε αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αρνητική δημοσιονομική επίπτωση, ενώ οι προτεινόμενες βελτιώσεις είναι ατελέσφορες.

«Η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας πρέπει να γίνει μέσα από την ενεργοποίηση των σχετικών ελεγκτικών μηχανισμών. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ήδη καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου», ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου