Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κέρδη 0,9% για το αργό


Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη Δευτέρα το αργό συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα καθώς και τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 83 cents ή 0,9% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 98,68 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήρια Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται σημαντικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας η οποία θα καθορίσει και τα επίπεδα της ζήτησης τους επόμενους μήνες. Την Τρίτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ ακολουθούν την Τετάρτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας. Την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται η συνάντηση των μελών της Fed για τη νομισματική πολιτική, με τους αναλυτές να περιμένουν η κεντρική τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στο υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ. τον μήνα.


ΠΗΓΗ:.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου