Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ industriALL (EMCEF) στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 30/9 ΚΑΙ 1/10/2013.

Στην τελευταία συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της IndustriALL Ευρώπης αποφασίστηκε – μετά από αίτημα της ΠΟΕΜ – να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Ελλάδα μιας Ευρωπαϊκής και Διεθνούς αντιπροσωπείας, αφενός ως συμπαράσταση στην Ομποσπονδία ΠΟΕΜ και στο τέλος το Σωματείο Εργαζομενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά  και αφετέρου ως ένδειξη αλληλεγγύης για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι οι  Έλληνες εργαζόμενοι με τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας .

Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτέμβρη 2013 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου και συνδιάσκεψη με την Ευρωπαϊκή αλλά και μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας μαζί με τα Ελληνικά Συνδικάτα όπου θα συζητηθεί η γενικότερη κοινωνικό-οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.
Επίσης θα γίνει η προετοιμασία για τη δίκη που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2013 εναντίον των επικεφαλής της ΠΟΕΜ καθώς και εναντίον του Σωματείου μέλους της στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι στις 4 Οκτωβρίου 2012 διοργάνωσαν διαδήλωση με τη στήριξη της ΠΟΕΜ μπροστά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι εργαζόμενοι τότε ζήτησαν να συναντήσουν τον υπουργό, αλλά όταν έγινε φανερό ότι ο υπουργός δεν ενδιαφερόταν για συνάντηση μαζί τους, οι εργαζόμενοι απελπισμένοι και εξοργισμένοι αποφάσισαν να εισέλθουν στο κτίριο, γεγονός το οποίο οδήγησε σε  συγκρούσεις με την αστυνομία.
Περίπου 120 εργαζόμενοι συνελήφθησαν.
Η ΠΟΕΜ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το γεγονός αυτό και ζήτησε από την αστυνομία να απελευθερώσει τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 ημέρα έναρξης της δίκης.
 Διαβάστε το σχέδιο προγράμματος  

ΠΗΓΗ:poedxb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου