Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν έχει μπει ούτε ένα σεντ στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ από την παραχώρηση του Golden Hall

Δεν έχει μπει ούτε ένα σεντ στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ από την παραχώρηση του Golden Hall
Πριν ένα περίπου χρόνο – στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 - το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC), το πρώην ολυμπιακό ακίνητο που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου Golden Hall περνούσε στον έλεγχο της εταιρείας Lamda Development για τα 90 επόμενα χρόνια. Ήταν η πρώτη συμφωνία που υπέγραφε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μετά τις εκλογές του καλοκαιριού του 2012 και το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η προσφορά έφθανε ένα ποσό  ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ και η όλη διαδικασία είχε υπολογιστεί ότι θα ολοκληρωνόταν και με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος τον Φεβρουάριο του 2013 και πάντως κατά την διάρκεια της άνοιξης. Κι όμως ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας το Ελληνικό Δημόσιο με ευθύνη κυβερνητικών στελεχών δεν έχει ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν έχει μπει ούτε ένα σεντ στα ταμεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός φάκελος βρισκόταν επί μήνες στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης – επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος- και μάλιστα όταν ανασύρθηκε από… συρτάρια το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν μπορούσε να παει στη Προεδρία της Δημοκρατίας για υπογραφή. Ο λόγος είχαν αλλάξει λόγω του ανασχηματισμού στις αρχές του καλοκαιριού  πρόσωπα αλλά και αρμοδιότητες. Το πρόβλημα εντοπίσθηκε κυρίως στις αρμοδιότητες του νέου υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη. Ετσι, η όλη διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή. Νέο προεδρικό διάταγμα, νέες υπογραφές υπουργών κλπ. Μετά από όλα αυτά Κύριος οίδε πότε θα ολοκληρωθεί το πρώτο στη σειρά deal του ΤΑΙΠΕΔ… 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου