Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σκοντάφτει ο διαγωνισμός για ΔΕΠΑ – ΕΛΠΕ

Φωτογραφία για Σκοντάφτει ο διαγωνισμός για ΔΕΠΑ – ΕΛΠΕ
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της ΔΕΠΑ καθώς μετά τον 
πρώτο διαγωνισμό ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος όλα δείχνουν ότι... η διαδικασία έναρξης του δεύτερου διαγωνισμού πώλησης, τον οποίο όλοι περίμεναν μέχρι τον Νοέμβριο, μετατίθεται για το νέο έτος.

Η Τρόικα σφίγγει τα ζωνάρια παρότι στη χθεσινή συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου όλα κύλησαν σε θετικό κλίμα, ωστόσο, συζητήθηκε η πρόοδος των αποκρατικοποιήσεων καθώς και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αυτές πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, από την πλευρά του Ταμείου κρούουν τον κώδωνα τονίζοντας ότι χωρίς να υπάρξει ένα ειδικό πλαίσιο το οποίο θα ρυθμίζει τα χρέη των ιδιωτών προς την εταιρεία, δεν θα δούμε λευκό καπνό και ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να προκηρυχθεί καθώς δεν προσεγγίζει το ενδιαφέρον κανενός επενδυτή

Την ίδια ώρα η μη πώληση της ΔΕΠΑ επηρεάζει αρνητικά την διαδικασία πώλησης της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια καθώς η δεύτερη ελέγχει το 35% της πρώτης. Το Ταμείο επιδιώκει να πετύχει την καλύτερη δυνατή προσφορά για τα ΕΛΠΕ κάτι το οποίο θα το πετύχει με την πώληση της ΔΕΠΑ η οποία θα ανέβασε και την αξία της. 



Στην προκειμένη περίπτωση δεν τα ΕΛΠΕ δεν έχουν εισπράξει το 35% από τη Socar για την πώληση της ΔΕΣΦΑ αλλά και η κατάσταση στα πετρελαιοειδή μεταθέτουν την διαδικασία πώλησης.

Όλα τα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα των σεναρίων καθώς η Τρόικα πιέζει και στην περίπτωση που συμμεριστεί τις ελληνικές θέσεις και αντί για την αποκρατικοποίηση των ενεργειακών μονάδων τη θέση τους πάρουν άλλα έργα τότε η διαδικασία παίρνει εισιτήριο για το νέο έτος.

ΠΗΓΗ:dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου