Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ακόμη μία αισχρότητα

Αλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι, αλλά κι εκείνοι που βρίσκονται στον προθάλαμο της συνταξιοδότησης, θα πληρώσουν τη νύφη των ελλειμμάτων. Ομως τώρα τους περιμένουν αναδρομικές περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ!
Enet,gr
Το νέο σχέδιο αφαίμαξης αφορά σε 150.000 εν αναμονή συνταξιούχους και άλλους 50.000 ασφαλισμένους που ετοιμάζονται να καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης έως το τέλος του χρόνου. Οι επιβεβαιωμένες και από τα χείλη του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση μειώσεις στο εφάπαξ, που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 40%, δεν θα ισχύσουν για το μέλλον. Θα έχουν αναδρομική ισχύ και θα επιβληθούν επί όλων των συντάξεων από την 1η Ιουλίου 2012!

Το άδικο και απαράδεκτο αυτό μέτρο αναμένεται να επιβληθεί και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς οι μαύρες τρύπες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ και οι δανειστές απαιτούν άμεσα μέτρα οριζόντιου και αναδρομικού χαρακτήρα για να καλυφθούν τα τεράστια ανοίγματα στα έσοδα.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και ημέρες στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρά τη συνένωση των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ, «βλέπουν» έλλειμμα 220 εκατ. ευρώ για φέτος.

Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δημιουργούνται, τροφοδοτούνται και φουσκώνουν από τη συνεχή λιτότητα και την παρατεταμένη ύφεση, που διογκώνει σε ανεξέλεγκτα νούμερα την ανεργία και περιορίζει έτσι τη δυνατότητα είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών αλλά και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η εξίσωση είναι απλή. Χωρίς εργαζομένους, δεν μπορούν να υπάρξουν και κυρίως είναι αδύνατον να στηριχθούν σε υγιή οικονομική βάση τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αλχημείες των κυβερνώντων ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και ανηθικότητας. Πρόκειται για μια καθαρή κλοπή από τις τσέπες ανήμπορων συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και περιμένουν την ανταπόδοση από το κράτος.

Η πολιτική τάξη της χώρας, υπό τις οδηγίες της τρόικας, ξέρει καλά ότι με τη σημερινή πολιτική των Μνημονίων δεν πρόκειται να αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων. Γι' αυτό και 4 χρόνια μετέρχεται όλους τους δυνατούς τρόπους για να πετσοκόψει, χωρίς αισχύνη, τις παροχές (κύριες, επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ). Οπως κάνει και στον ΕΟΠΥΥ με τα φάρμακα και τις υπηρεσίες.

Αυτός που την πληρώνει πάντα, είναι ο πολίτης. Και μάλιστα, ο συνεπής. Ο οποίος, όταν επαναστατήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα κατηγορηθεί κιόλας ως επιπόλαιος; Γιατί κι αυτή την αισχρότητα την έχουμε ξαναδεί. 
ΠΗΓΗ:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου