Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο


Αναβαθμίζει στα 115 δολάρια ανά βαρέλι τις προβλέψεις της η Goldman Sachs αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου Brent.
Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας αναπροσαρμόζουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα αποθέματα πετρελαίου που θα υπάρχουν στα τέλη Οκτωβρίου κατά 94 εκατ. βαρέλια.
Κατά συνέπεια αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την τιμή του Brent τους επόμενους μήνες, οριοθετώντας την στα 110 και 108 δολάρια το βαρέλι για το επόμενο τρίμηνο κι εξάμηνο αντιστοίχως, από 105 δολάρια που ήταν αρχικώς. Ωστόσο, διατηρούν αμετάβλητη την πρόβλεψή τους για 105 δολάρια το βαρέλι το επόμενο δωδεκάμηνο, καθώς αναμένεται αύξηση της παραγωγής το 2014 και κατ' επέκταση αύξηση των αποθεμάτων.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, το πλεόνασμα στα αποθέματα πετρελαίου, που είχε δημιουργηθεί τη διετία 2008/09, είναι πλέον παρελθόν. Η διακοπή της παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη, που  διήρκεσε περισσότερο από ό,τι είχε αρχικώς εκτιμηθεί χωρίς να διαβλέπεται άμεση επίλυση του θέματος, σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο Ιράκ, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή των χωρών του OPEC κατά 33 εκατ. βαρέλια από τις αρχές του καλοκαιριού. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου