Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δεν «βλέπει» μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης ο Στουρνάρας


«Δεν είναι στο τραπέζι» μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Παρόλα αυτά ο ΥΠΟΙΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ως προς τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, παραδεχόμενος ότι πέρυσι σε μεγάλο ποσοστό δεν εισπράχθηκε.
«Ίσως τα κριτήρια δεν ήταν σωστά, για αυτό και αρχίζουμε να το κοιτάμε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.
Πάντως, ουσιαστικά απέκλεισε μείωση του ΕΦΚ, παρά το «παράθυρο» που άνοιξε χθες με σχετικές δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης.
Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε χθες πως «οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο».
Εξηγώντας γιατί αποκλείει μείωση του ΕΦΚ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης είναι ίδιοι «για να πατάξουμε το λαθρεμπόριο». «Ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης είναι πολύ χαμηλός», πρόσθεσε, «δύσκολα βλέπω ουσιαστική μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί θα ξανανοίξει η πόρτα για το λαθρεμπόριο». 
ΠΗΓΗenergypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου