Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΛΠΕ: Απογοητευτικό τρίμηνο βλέπει η Alpha Finance, περιμένει καλύτερο σημείο εισόδου

ΕΛΠΕ: Απογοητευτικό τρίμηνο βλέπει η Alpha Finance, περιμένει καλύτερο σημείο εισόδου
Απογοητευτικά εκτιμά η Alpha Finance ότι θα είναι τα αποτελέσματα της Ελληνικά Πετρέλαια για το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής δηλώνουν ότι παραμένουν θετικοί για την εταιρεία και περιμένουν καλύτερα σημεία εισόδου στη μετοχή της.

Όπως σημειώνει η Alpha Finance, παρά το αυξημένο ποσοστό εκμετάλλευσης της παραγωγικής δυναμικότητας των διυλιστηρίων της Ελευσίνας, το ακριβό αργό πετρέλαιο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το προσαρμοσμένο EBITDA της διύλισης, το οποίο προβλέπεται στα 6 εκατ. ευρώ. Η συμβολή των πετροχημικών στα EBITDA προβλέπεται στα 10 εκατ. ευρώ και συνολικά, τα EBITDA αναμένονται στα 21 εκατ. ευρώ ή -7 εκατ. ευρώ, λόγω των ζημιών από τα αποθέματα.

Οι αναλυτές αναμένουν ζημιές 47 εκατ. ευρώ ή 67 εκατ. ευρώ μαζί με τα αποθέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή των ΕΛΠΕ για το σύνολο του 2013 στα 0,01 ευρώ και αναμένουν την ομαλοποίηση της κερδοφορίας το 2014 με κέρδη ανά μετοχή 0,68 ευρώ.

Συνεπώς, υποβαθμίζουν και την τιμή στόχο για τα ΕΛΠΕ στα 8,5 ευρώ. Αν και δηλώνουν θετικοί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προειδοποιούν ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου θα  προκαλέσει κάποιες ρευστοποιήσεις στη μετοχή. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου