Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για το αργό


Μικρό έδαφος έχασαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια του αργού, καθώς οι traders αφομοίωσαν τα νέα για την επανεκκίνηση μέρους της παραγωγής αργού στη Λιβύη μετά τις διακοπές στις εξαγωγές την περασμένη εβδομάδα, καθώς και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 38 σεντς ή 0,4% στα 106,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο είναι πιθανό να παραμείνει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα δεδομένων των τίτλων ειδήσεων από τη Μέση Ανατολή και την οικονομική αισιοδοξία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Jay Levine, τεχνικό αναλυτή της Energay LLC.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την αναταραχή στη Λιβύη και την Αίγυπτο καθώς και στην Τουρκία εν μέσω μιας αμιφλεγόμενης δικαστικής απόφασης εκεί. Ο Levine εκτιμά πως η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να υποχωρήσει κοντά στα 95 δολάρια το βαρέλι εάν η Μέση Ανατολή παρουσιάσει μεγαλύτερη σταθερότητα, ενώ αντίθετα μια κλιμάκωση των εντάσεων θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην τιμή κατά 10 ή 20 δολάρια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου